Grønn ertesuppe er bare sååå mye bedre enn det høres ut for. Skikkelig digg som lunsj eller til middag. I dag servere jeg den med brødkrutonger og eplechips. Skikkelig digg!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
2 ts | Olje (raps) |
1 | Løk (hakket) |
2 fedd | Hvitløk |
600 g | Erter (grønne, frosne) |
7 ½ dl | Vann |
2 terninger | Grønnsaksbuljong |
2 dl | crème fraiche |
Salt og pepper |
Brødkrutonger;
2 ss | Smør |
2 skiver | Brød |
Garnityr:

Slik gjør du:
1 Lag Eplechipsene (tørkete epler) – for oppskrift, trykk HER – Hakk løken |
2 Varm opp olje i kasserolle middels varme – Tilsett løken, og – La den surre til den er blitt blank og myk – Press i hvitløken, og – La det surre i ca 1 min. til mens du rører |
3 Tilsett vann og buljong, og – La det hele koke opp, – Slå ned varmen og – La det småkoke i 3 min. |
4 Kjør suppen med stavmikser til den er jevn – Rør inn crème fraiche, og – Smak til med salt og pepper – Hold suppen varm |
5 Lag brødkrutonger: – Skjær brødskivene i terninger – Smelt smøret i en stekepanne – Tilsett brødbitene og – Stek til de er gylne og sprø |
6 Server suppa toppet med brødkrutonger og eplechips |
