«Petra Pettersens Perfekte Påske» av Lene Lauritsen Kjølner, med Petra Pettersens Perfekte Påskevafler

Gjett om jeg ble glad da «Petra Pettersens Perfekte Påske» dumpet ned postkassen min i begynnelsen av denne uka! Boka er skrevet av en av mine favorittforfattere, Lene Lauritsen Kjølner, og er oppfølgeren til «Petra Pettersens Perfekte plan», som kom ut for godt og vel et år siden. Så i vinterferien, har jeg kost meg skikkelig med å lese om Petras perfekte påske og jeg har spist Petras Påskevafler.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Petra Pettersen perfekte påskevafler, TRYKK HER!

Kjølner, Lene Lauritsen (2022), «Petra Pettersens Perfekte Påske» Fagervik forlag og Påskevafler med sjokoladekrem Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka blir vi med Petra når hun planlegger påska. Utstilling, eggjakt og ikke minst langfredagsbad skal det bli. Men først har Petra planer om å lage et drivhus i hagen, prøver å overtale datteren til å slutte seg til ektemannen på Svalbard, Stefan vil at hun skal besøke han i Toscana og hva med den pianospillende advokaten Lars …

Kjølner, Lene Lauritsen (2022), «Petra Pettersens Perfekte Påske» Fagervik forlag og Påskevafler med sjokoladekrem Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette var nok en fantastisk bok av Lene Lauritsen Kjølner. Som alltid skriver Kjølner humoristisk, varmt, lett og ledig. Boka er en fryd å lese, historien flyter godt og karakterene har virkelig kommet til liv. En kan jo ikke unngå å like den rause, lett overtroiske og godhjertete Petra. Den nyanskaffete Lillelord er jo bare helt skjønn, – en hund helt etter mitt hjerte. Kjølner skriver fantastisk godt, med innlevelse og humor, og som leser kan en ikke annet enn å bli revet med av historien og leve seg inn i Petras fargerike verden. Dette er en feelgood roman som det er verdt å lese, og som vanskelig å legge i fra seg når man først har begynt å lese. Den gir gode vibber, og bare oser av humør, energi, vennskap, påske og ikke minst påskestemning. Anbefales på det sterkeste. Terningkast: 6

Petra Pettersen perfekte påskevafler

Heldigvis var oppskriften på påskevaflene med sjokoladekrem som Petra og vennene spiste vedlagt (side 137 ff), og da måtte jeg jo bare teste ut oppskriften mens jeg leste boka. Og disse vaflene er virkelig påskegode!

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 plater45 min.Enkel

Påskevafler med sjokoladekrem Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble Oppskriften err hentet fra Kjølner, Lene Lauritsen (2022), «Petra Pettersens Perfekte Påske» Fagervik forlag
Oppskriften er hentet fra Kjølner, Lene Lauritsen (2022), «Petra Pettersens Perfekte Påske» Fagervik forlag

Ingredienser:

4Egg
5 dlKulturmelk (skummet)
2 dlLettmelk
1 dlVann
2 dlAppelsinsaft (presset eller juice)
700 gHvetemel
2 tsBakepulver
1 tsNatron
1 tsKardemomme
 Konditorfarge (gul -valgfri)
200 gSmør (smeltet)

Sjokoladekrem topping:

2Appelsiner
100 gKokesjokolade (smeltet)
3 dlKremfløte (pisket)
1Kvikklunsj

Påskevafler med sjokoladekrem Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble Oppskriften err hentet fra Kjølner, Lene Lauritsen (2022), «Petra Pettersens Perfekte Påske» Fagervik forlag

Slik gjør du:

1 Pisk egg og sukker til eggedosis
2 Rør inn melk, vann og appelsinsaft
– Visp inn mel bakepulver, natron og kardemomme
– Visp til du har en glatt røre Uten klumper
– Hvis du ønsker gule vafler, tilsett konditorfarge
Litt etter litt og rør godt inni mellom
3 La vaffelrøren hvile i 15 minutter
4 Skrell appelsinene, og
– Skjær ut appelsinfiletene
Eller bare del dem i båter
5 Smelt kokesjokoladen over vannbad
6 Knus kvikklunsjen
7 Pisk fløten til krem
– Rør inn den smeltete kokesjokoladen
– Rør inn kvikklunsjbitene
8 Smelt 200 g smør, og
– Rør smøret inn i vaffelrøra
9 Stek vaflene i vaffeljern
– Legg på rist etter hvert
10 Server vaflene med sjokoladekrem og appelsinbåter
– Nytes i påske solen

Påskevafler med sjokoladekrem Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble Oppskriften err hentet fra Kjølner, Lene Lauritsen (2022), «Petra Pettersens Perfekte Påske» Fagervik forlag

Generelle opplysninger om dagens bok:

Flere bøker om Petra Pettersen :

Flere bøker av Lene Lauritsen Kjølner:

Om Privatdetektiv Olivia Henriksen:

Kjølner, Lene Lauritsen (2022), «Petra Pettersens Perfekte Påske» Fagervik forlag og Påskevafler med sjokoladekrem Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s