«Crux» av Sven G. Simonsen og Havregrøt med hvetekli og blåbær

For en stund siden fikk jeg en forespørsel om jeg ville, lese den seneste boka til Sven G. Simonsen, «Crux». Selvfølgelig ville jeg det, og fikk et leseeksemplar tilsendt fra forlaget Press. Nå må jeg (beskjemmet) innrømme at jeg ikke har lest debutboka hans, Risiko (enda), men vet at den fikk en god mottakelse, fin omtale og at den ble nominert til «Nytt blod»-prisen. Så det var med ekstremt høye forventninger, jeg begynte å lese «Crux». Om den innfridde – så absolutt …

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på havregrøt med hvetekli og blåbær, TRYKK HER!

Simonsen, Sven G. (2022) «Crux», Press forlag OG Havregrøt med Hvetekli og eplemos Ingredienser: 1 dl Havregryn 1 ss Hvetekli 1 ½ dl Vann Topping: Blåbær Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi Liv Eriksson, som begynner å komme seg etter et sammenbrudd i bakkant av at kjæresten Olav falt i døden mens de var på klatreferie i Thailand. Hun er veltrent, aktiv, sporty og (fjell) klatrer, hun er utdannet sykepleier i bunnen, men er i tillegg også psykolog. Liv blir innkalt til politiet, for en ung Eritreisk innvandrer, Dawit, hun er venn med har oppgitt henne som nærmeste pårørende. Der får hun vite at han er på vei rett inn i et tøft gjengmiljø, ledet at Yonas. Yonas, Dawit og noen flere gjengmedlemmer ble også observert på Nasjonalteaterets T-bane stasjon, da Norges nyoppnevnte utviklingsminister, Gjermundsen, ble puffet foran toget. Liv bestemmer seg for å redde Dawit fra Yonas sine klør. Da får hun også vite at Gjermundsen ikke har helt rent mel i posen, og at hans velstand mest sannsynlig henger sammen med uredeligheter i det nødhjelpsarbeidet han deltok i, på Haiti i 2010. …

Simonsen, Sven G. (2022) «Crux», Press forlag OG Havregrøt med Hvetekli og eplemos Ingredienser: 1 dl Havregryn 1 ss Hvetekli 1 ½ dl Vann Topping: Blåbær Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Crux», er ei fantastisk begivenhetsrik og spennende bok, som det er vanskelig å legge i fra seg når man først har begynt å lese. Simonsen skriver utrolig godt, og historien flyter fint.  Hovedpersonen, Liv, er ei sta, tøff, sterk, smidig, klartenkt og fantastisk dame. Innimellom er hun som en krysning mellom Batwoman, Jessica Jones og Buffy- Likevel fremstår hun som (relativt) troverdig. Liv sliter med ettervirkningen etter et sammenbrudd, men klarer å sette det til side for å hjelpe Dawit, og løse opp i mysteriet rundt angrepet på Gjermundsen. Historien er utrolig spennende, har et flott fremdriv, en bra spenningskurve og er engasjerende Selv om vi følger flere personer, og da også flere bihistorier samtidig, er det verken vanskelig å følge med på historiene, skille dem fra hverandre eller samle dem til en hovedhistorie. Når det er sagt, er det noen av detaljene som kanskje virker litt vel urealistisk hvis man skiller dem ut fra hovedhistorien, og spesielt Liv er for eksempel stedvis litt vel snartenkt og tøft (les; heldig). Men forfatteren gjør et fabelaktig godt arbeid i å få meg, som leser, til å akseptere også disse detaljene som både realistiske. troverdige og som viktig for fremdriften, og spenningskurven i historien. En utrolig spennende, velskrevet og fabelaktig Thriller, som bare må leses! Jeg regner med at vi vil se flere krimbøker fra Simonsen i fremtiden, og gleder meg allerede helt vilt til neste! Jeg triller et godt terningkast; 6

Havregrøt med hvetekli og blåbær

Til ære for den veltente Liv Eriksson, ble det havregrøt med hvetekli til frokost hver dag denne uka. Med en sånn “Superkvinne” tett innpå seg, kan en jo ikke innrømme at en gjerne spiser boller, vafler, pannekaker, bacon, loff o.l. til frokost. Det går jo ikke an! Men havregrøt er også en frokostfavoritt, spesielt med friske bær og melk på (og ørlite sukker hvis jeg skal være ærlig).

Havregrøt med Hvetekli og blåbær Ingredienser: 1 dl Havregryn 1 ss Hvetekli 1 ½ dl Vann Topping: Blåbær Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
14 min.Enkel

Ingredienser:

1 dlHavregryn
1 ssHvetekli
1 ½ dlVann

Tilbehør (valgfritt):

 1 ssBlåbær eller Eplemos
 ½ dlMelk

Havregrøt med Hvetekli og eplemos Ingredienser: 1 dl Havregryn 1 ss Hvetekli 1 ½ dl Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha havregryn og hvetekli og vann i en bolle
2 Sett det i mikroen
– Slå på full guff og 2 ½ min.
– Når den vokser/reiser seg er den ferdig
3 Ta ut av mikroen, og
– Topp med eplemos og
– Gjerne litt melk
Strø over sukker hvis du synes det er nødvendig

Havregrøt med Hvetekli og blåbær Ingredienser: 1 dl Havregryn 1 ss Hvetekli 1 ½ dl Vann Topping: Blåbær Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Simonsen, Sven G
  • Tittel: «Crux»
  • Serie: Liv Eriksson #2
  • Sjanger: Krim, thriller, fiksjon, samtid
  • Sider: 323
  • Forlag: Press
  • Utgitt: 2022
  • Tilegnet: Leseeksemplar fra forlaget

Simonsen, Sven G. (2022) «Crux», Press forlag OG Havregrøt med Hvetekli og eplemos Ingredienser: 1 dl Havregryn 1 ss Hvetekli 1 ½ dl Vann Topping: Blåbær Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s