Dagens middag – Vietnamesiske vårruller i Family style

Dette er utrolig godt, og veldig hyggelig å spise sammen med andre. I oppskriften har jeg med de ingrediensene vi vanligvis bruker hjemme hos oss – det er de som vi liker best! Du kan fylle disse vårrullene med hva som helst av kjøtt, fisk, grønnsaker – det du liker best! Men siden vårrullene ikke varmebehandles, bør ingredienser som for eksempel kylling og svinekjøtt stekes først. Jeg bruker å sette alle ingrediensene på bordet og la alle lage sine egne, med det fyllet de liket best. Høydepunktet i dette måtidet er å rulle vårrullen selv og dippingsausene som jeg lager til: (Nuc Cham), en sweet chilisaus og en hoisinsaus. Men det går også helt fint å servere vårrullene sammen med ferdigkjøpte sauser, slik om hoisin saus og/eller sweet chilisaus.

Vietnamiesisk vårruller Ingredienser 1 pk Glassnudller Scampi Crabsticks Gulrot Vårløk Agurk Salat Koriander 1 pk Rispapir https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
  15 min Enkel

Ingredienser:

1 pk Glassnudller
  Scampi
  Crabsticks
  Gulrot
  Vårløk
  Agurk
  Salat
  Koriander
1 pk Rispapir

Slik gjør du:

1 Legg glassnudlene i vann
2 Kutt opp grønnsakene i staver, og kutt opp scampi, crabsticks Og ha dem i små skåler
3 Kok opp vann, og ha det i en stor skål
4 Ha legg ett rispapir i vannet til det blir mykt
5 Fyll det du vil ha i nudlene, strø over koriander og rull sammen
6 Server vårrullene med for eksempel Hoiasin saus og sweet chilisaus eller med dippingsausene (Nước chấm) nedenfor:

Nước chấm – Dippingsauser:

Nước chấm sweet chilisaus

Ingredienser:

2 ss Limesaft (nypresset)
2 ss Sukker (brunt)
2 ss Fiskesaus
6 ss Vann
2 fedd Hvitløk
1 Chili (rød, hakket)
  Koriander

Slik gjør du:

Skjær hvitløk og chili i skiver
Bland alle ingrediensene i ei skål
(La den gjerne står ei stund før servering)
Hakk koriander og dryss over sausen før servering

Nước chấm hoisin

Ingredienser:

2 ts Sukker (brunt)
2 ss Østerssaus
4 ss Hoisin saus
2 ss Soyasaus
2 ts Limesaft (nypresset)
3 ss Vann
4 fedd Hvitløk
¼ Chili (rød)
4 cm Ingefær (valgfritt)
  Koriander (fersk)

Slik gjør du:

Skjær hvitløk, chili, og eventuelt ingefær i skiver/biter
Bland alle ingrediensene i ei skål
(La den gjerne står ei stund før servering)
Hakk koriander og dryss over sausen før servering

Tips! Du kan fylle vårrullene med hva som helst – det du liker best, men siden vårrullene ikke varmebehandles bør noen ingredienser som for eksempel kylling, svinekjøtt og så videre stekes først!

Vietnamiesisk vårruller Ingredienser 1 pk Glassnudller Scampi Crabsticks Gulrot Vårløk Agurk Salat Koriander 1 pk Rispapir https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s