Dette er utrolig godt, og veldig hyggelig å spise sammen med andre. I oppskriften har jeg med de ingrediensene vi vanligvis bruker hjemme hos oss – det er de som vi liker best! Du kan fylle disse vårrullene med hva som helst av kjøtt, fisk, grønnsaker – det du liker best! Men siden vårrullene ikke varmebehandles, bør ingredienser som for eksempel kylling og svinekjøtt stekes først. Jeg bruker å sette alle ingrediensene på bordet og la alle lage sine egne, med det fyllet de liket best. Høydepunktet i dette måtidet er å rulle vårrullen selv og dippingsausene som jeg lager til: (Nuc Cham), en sweet chilisaus og en hoisinsaus. Men det går også helt fint å servere vårrullene sammen med ferdigkjøpte sauser, slik om hoisin saus og/eller sweet chilisaus.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
15 min | Enkel |
Ingredienser:
1 pk | Glassnudller |
Scampi | |
Crabsticks | |
Gulrot | |
Vårløk | |
Agurk | |
Salat | |
Koriander | |
1 pk | Rispapir |
Slik gjør du:
1 Legg glassnudlene i vann |
2 Kutt opp grønnsakene i staver, og kutt opp scampi, crabsticks Og ha dem i små skåler |
3 Kok opp vann, og ha det i en stor skål |
4 Ha legg ett rispapir i vannet til det blir mykt |
5 Fyll det du vil ha i nudlene, strø over koriander og rull sammen |
6 Server vårrullene med for eksempel Hoiasin saus og sweet chilisaus eller med dippingsausene (Nước chấm) nedenfor: |
Nước chấm – Dippingsauser:


Nước chấm sweet chilisaus
Ingredienser:
2 ss | Limesaft (nypresset) |
2 ss | Sukker (brunt) |
2 ss | Fiskesaus |
6 ss | Vann |
2 fedd | Hvitløk |
1 | Chili (rød, hakket) |
Koriander |
Slik gjør du:
Skjær hvitløk og chili i skiver |
Bland alle ingrediensene i ei skål |
(La den gjerne står ei stund før servering) |
Hakk koriander og dryss over sausen før servering |
Nước chấm hoisin
Ingredienser:
2 ts | Sukker (brunt) |
2 ss | Østerssaus |
4 ss | Hoisin saus |
2 ss | Soyasaus |
2 ts | Limesaft (nypresset) |
3 ss | Vann |
4 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød) |
4 cm | Ingefær (valgfritt) |
Koriander (fersk) |
Slik gjør du:
Skjær hvitløk, chili, og eventuelt ingefær i skiver/biter |
Bland alle ingrediensene i ei skål |
(La den gjerne står ei stund før servering) |
Hakk koriander og dryss over sausen før servering |


Tips! Du kan fylle vårrullene med hva som helst – det du liker best, men siden vårrullene ikke varmebehandles bør noen ingredienser som for eksempel kylling, svinekjøtt og så videre stekes først!
