Kladdkake er vel egentlig en svensk kakevariant. Uansett, er det ei skikkelig god og klissete sjokoladekake som kan spises som den er eller serveres med krem og/eller is.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6-8 | 20 min | Enkel |

Ingredienser:
| 100 g | Smør |
| 2 | Egg |
| 2½ dl | Sukker |
| 1½ dl | Hvetemel |
| 3 ss | Kakao |
| 2 ts | Vaniljesukker |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 200 grader – Legg bakepapir i bunnen av forma og/eller Smør den godt – Smelt smøret |
| 2 Vips sammen sukker og egg Ikke bruk en elektriskvisp eller mikser |
| 3 Bland inn hvetemel, kakao og vaniljesukker |
| 4 Tilsett smøret, og – Rør forsiktig sammen til en jevn røre |
| 5 Hell røra i formen |
| 6 Stekes i 10-15 min Alt etter hvor klissete en vil ha den |
| 7 La kaken avkjøles på rist – Serveres med pisket krem og/eller is |

