Dette er oppskriften på en skikkelig god formloff. Men det tar litt tid å bake den. Det er ikke så mye arbeid, men det skal hviles, og heves og tiden går. Jeg synes det er verdt det, i allefall noen ganger. Men for det meste baker jeg faktisk mormor sin formloff, som også er veldig god. Men i dag har jeg god tid og baker formloff med ekstra sprø skorpe.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | ca. 1 time over 2 dager | Enkel |
Ingredienser:
Fordeig:
1250 g | Hvetemel |
9 dl | Vann |
Tilsettes:
30 g | Salt |
15 g | Gjær |
Slik gjør du:
1 Dagen før: – Bland sammen hvetemel og vann (fordeig) – La deigen hvile i 6 timer – Tilsett salt og gjær – Elt godt Ca 10 min – Sett deigen i kjøleskapet og – La den stå natta over |
2 Dagen du skal bake: – Ta deigen ut – La den stå i 2 timer |
3 Hell deigen ut på et bakebord – Del den i to emner – Form dem til to kuler – La de hvile i 10 minutter |
4 Smør to brødformer – Form to brød, og – Legg dem i formene – Dryss litt rug- eller byggmel over Eller du kan pensle dem og drysse over valmuefrø |
5 Dekk brødene med en bakeduk (kjøkkenhåndkle e.l) – La brødene heve i 3 timer til dobbel størrelse |
6 Sett stekeovnen på 230 grader |
7 Snitt brødene på skrått med en skarp kniv |
8 Stekes i 35-40 minutter (230 grader) |
9 Avkjøles på rist |
