Siden jeg har god tid baker jeg formloff med ekstra sprø skorpe

Dette er oppskriften på en skikkelig god formloff. Men det tar litt tid å bake den. Det er ikke så mye arbeid, men det skal hviles, og heves og tiden går. Jeg synes det er verdt det, i allefall noen ganger. Men for det meste baker jeg faktisk mormor sin formloff, som også er veldig god. Men i dag har jeg god tid og baker formloff med ekstra sprø skorpe.

Formloff Ingredienser: Fordeig: 1250 g Hvetemel 9 dl Vann Tilsettes: 30 g Salt 15 g Gjær https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brødca. 1 time over 2 dagerEnkel

Ingredienser:

Fordeig:

1250 gHvetemel
9 dlVann

Tilsettes:

30 gSalt
15 gGjær

Slik gjør du:

1 Dagen før:
– Bland sammen hvetemel og vann (fordeig)
– La deigen hvile i 6 timer
– Tilsett salt og gjær
– Elt godt Ca 10 min
– Sett deigen i kjøleskapet og
– La den stå natta over
2 Dagen du skal bake:
– Ta deigen ut
– La den stå i 2 timer
3 Hell deigen ut på et bakebord
– Del den i to emner
– Form dem til to kuler
– La de hvile i 10 minutter
4 Smør to brødformer
– Form to brød, og
– Legg dem i formene
– Dryss litt rug- eller byggmel over
Eller du kan pensle dem og drysse over valmuefrø
5 Dekk brødene med en bakeduk (kjøkkenhåndkle e.l)
– La brødene heve i 3 timer til dobbel størrelse
6 Sett stekeovnen på 230 grader
7 Snitt brødene på skrått med en skarp kniv
8 Stekes i 35-40 minutter
(230 grader)
9 Avkjøles på rist

Formloff Ingredienser: Fordeig: 1250 g Hvetemel 9 dl Vann Tilsettes: 30 g Salt 15 g Gjær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s