Sjampinjongpaté er kjøttfritt, og passer bra som pålegg på et godt brød, knekkebrød eller rundstykker. Patéen bør toppes med noe salt og noe syrlig tilbehør. Rødløksmarmelade, salt agurker, epleskiver er noe av det som passer sammen med denne patéen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-8 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Smør |
2 ss | Olje (oliven) |
500 g | Sjampinjonger |
2 fedd | Hvitløk |
4 | Vårløk |
2 ss | Sitronsaft |
100 g | Ricotta |
100 g | Philadelphia |
2-4 ss | Persille |
Valgfritt tilbehør:
Syltete agurker | |
Sølvløk | |
Rødløk | |
Rødløksmarmelade (for oppskrift, trykk HER) | |
Stekt sjampinjong | |
Eplebåter | |
Granateple | |
Knekkebrød eller brød |

Slik gjør du:
1 Rens og skjær soppen i små biter – Skjær vårløken i biter og hakk hvitløken |
2 Smelt smør olje i en stekepanne, og – Stek soppen til den er blitt gyllen – Ha soppen over på et kjøkkenhåndkle |
3 Smelt smør og olje i en stekepanne, og – Stek hvit- og vårløk blank |
4 Ha sopp, og hvit- og vårløk i en blender e.l. – Tilsett sitron, ostene og persille, og – Kjør til en ganske glatt masse – Smak til med salt og pepper |
5 Ha alt i en serveringsskål eller i små porsjonskåler – La det stå kaldt så den får satt seg. |
6 Pynt eventuelt med sammenrørt Philadephia og ricotta, og granateple kjerner, – Serveres med knekkebrød eller brød, samt (valgfritt) tilbehør |

Valgfritt tilbehør:
