Frokostfavoritt – Sjampinjongpaté

Sjampinjongpaté er kjøttfritt, og passer bra som pålegg på et godt brød, knekkebrød eller rundstykker.  Patéen bør toppes med noe salt og noe syrlig tilbehør. Rødløksmarmelade, salt agurker, epleskiver er noe av det som passer sammen med denne patéen.

Sjampinjong paté Ingredienser: 2 ss Smør 2 ss Olje (oliven) 500 g Sjampinjonger 2 fedd Hvitløk 4 Vårløk 2 ss Sitronsaft 100 g Ricotta 100 g Philadelphia 2-4 ss Persille Valgfritt tilbehør: Syltete agurker Sølvløk Rødløk Rødløkskompott Stekt sjampinjong Eplebåter Granateple Knekkebrød eller brød https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-830 minEnkel

Ingredienser:

2 ssSmør
2 ssOlje (oliven)
500 gSjampinjonger
2 feddHvitløk
4Vårløk
2 ssSitronsaft
100 gRicotta
100 gPhiladelphia
2-4 ssPersille

Valgfritt tilbehør:

 Syltete agurker
 Sølvløk
 Rødløk
 Rødløksmarmelade (for oppskrift, trykk HER)
 Stekt sjampinjong
 Eplebåter
 Granateple
 Knekkebrød eller brød

Sjampinjong paté Ingredienser: 2 ss Smør 2 ss Olje (oliven) 500 g Sjampinjonger 2 fedd Hvitløk 4 Vårløk 2 ss Sitronsaft 100 g Ricotta 100 g Philadelphia 2-4 ss Persille Valgfritt tilbehør: Syltete agurker Sølvløk Rødløk Rødløkskompott Stekt sjampinjong Eplebåter Granateple Knekkebrød eller brød https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rens og skjær soppen i små biter
–  Skjær vårløken i biter og hakk hvitløken
2 Smelt smør olje i en stekepanne, og
– Stek soppen til den er blitt gyllen
– Ha soppen over på et kjøkkenhåndkle
3 Smelt smør og olje i en stekepanne, og
– Stek hvit- og vårløk blank
4 Ha sopp, og hvit- og vårløk i en blender e.l.
– Tilsett sitron, ostene og persille, og
– Kjør til en ganske glatt masse
– Smak til med salt og pepper
5 Ha alt i en serveringsskål eller i små porsjonskåler
– La det stå kaldt så den får satt seg.
6 Pynt eventuelt med sammenrørt Philadephia og ricotta, og granateple kjerner,
– Serveres med knekkebrød eller brød, samt
(valgfritt) tilbehør

Sjampinjong paté Ingredienser: 2 ss Smør 2 ss Olje (oliven) 500 g Sjampinjonger 2 fedd Hvitløk 4 Vårløk 2 ss Sitronsaft 100 g Ricotta 100 g Philadelphia 2-4 ss Persille Valgfritt tilbehør: Syltete agurker Sølvløk Rødløk Rødløkskompott Stekt sjampinjong Eplebåter Granateple Knekkebrød eller brød https://heidisboble.no/ @heidisboble

Valgfritt tilbehør:

Sjampinjong paté Ingredienser: 2 ss Smør 2 ss Olje (oliven) 500 g Sjampinjonger 2 fedd Hvitløk 4 Vårløk 2 ss Sitronsaft 100 g Ricotta 100 g Philadelphia 2-4 ss Persille Valgfritt tilbehør: Syltete agurker Sølvløk Rødløk Rødløkskompott Stekt sjampinjong Eplebåter Granateple Knekkebrød eller brød https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s