Sushisalat med marinert laks og scampi er en skikkelig favoritt. Hos oss startet denne retten som restemat etter et sushibowl, men etterhvert har vi blitt så glade i denne retten at vi ofte lager den direkte, fra scratch.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 300 g | Sushi-ris |
| 1/2 dl | Sushi -eddik |
| 1 ts | Sukker |
| 300 g | Laksefilet (salma) |
| 200 g | Scampi |
| 1 pk | Crabsticks |
| 1-2 | Mango |
| 3 | Avokado |
| 5 | Vårløk |
| 100 g | Edamame (soya) bønner |
| ½ | Agurk |
| 1 | Gulrot |
Marinade:
| 4 ss | Soyasaus |
| 2 ss | Sesamolje |
| 2 ss | Sesamfrø |
| 1 ts | Chilisaus (valgfri) |
Tips! Du kan også bruke det du har av rester fra sushi og/eller sushibowl-middagen. Men da bør fisken varmebeghandles.
Slik gjør du:
| 1 Kok risen etter anvisning på pakken |
| 2 Tin bønnene – Skjær opp avokado, mango agurk, og vårløk – Skrell og vask gulroten – Skjær den i strimler |


| 3 Lag marinade: – Bland sammen: Soyasaus sesamolje Sesamfrø Chilisaus |
| 4 Skjær laksen i terninger – Vend laksebitene og scampien inn i marinaden |
| 5 Når risen er ferdig kokt: – Bland inn 1/2 dl eddik og 1 ts sukker Rør godt, så det fordeles jevnt |
| 6 Valgfritt: Stek laksen i ca 30 sek på varm panne, mens du flyter den rundt så det kommer varme til ale sider |
| 6 Bland sammen alle ingrediensene som en salat |
| 7 Server gjerne soyasaus, ingefær og wasabi til |

