Sprø tertebunn toppet med en syrlig men søt sitronkrem – kan en ønske seg noe bedre til ettermiddagskaffen eller til en afternoontea.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 16 | middels |
Ingredienser:
Bunn:
| 155 g | Mel |
| 3 ss | Sukker |
| 140 g | Smør (kaldt) |
| 1 | Eggeplomme |
| 1 ss | Vann (iskaldt) |
Topping:
| ca 250 g | Lemon curd (oppskrift HER) |
| Friske bær – Jordbær/blåbær e.l (halve) til pynt |

Slik gjør du:
| 1 Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor – Kjør 1 ca 1 min. til alt er blant – Hell deigen ut på et bakebord – Samle den – Pakke den inn i plast – Legg den i kjøleskapet og – La den ligge minst en time Gjerne natta over |
| 2 Lag lemoncurd – oppskrift HER |
| 3 Legg bakepapir på en stekeplate |
| 4 Helldeigen ut på et melet bakebord – Kjevle den ca 1½ – 2 cm tykk – Stikk ut rundinger Ca 5 cm i diameter – Legg rundingene på bakepapiret e.l. |
| 5 Sett rundingene i fryseren, og – La dem stå i ca 30 min |
| 6 Legg rundingene på bakepapirkledd stekeplate – Stekes på 190 grader til de er gyldne Ca. 12-14 min |
| 7 Avkjøles på rist |
| 8 Montering: – Legg en stor 1 ss lemoncurd på hver runding ca 40 g – Pynt med bær eller lignende |


Flere oppskrifter med sironkrem:




