I dag har jeg bakt kornbrød fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Oppskriften står på side 22-23. Ja, ikke bare i dag da! Siden oppskriften går over to dager, begynte jeg selvfølgelig i går. Det hørtes skikkelig avansert ut, ikke sant? Men det er likevel ikke det! Jeg la bare helkornene av hvete i vann i går kveld, og så, lå de der da, og kose seg i natt, mens jeg sov. Mer komplisert var det faktisk ikke! Det ble iallefall et flott resultat!

Jeg liker oppskriftene til Baker Brun kjempegodt og må nok en gang gjenta at jeg er imponert over hvor gode deigene blir og de gode resultater det blir av oppskriftene til Baker Brun. Tenkte egentlig at jeg ikke skulle legger ut oppskriften denne gangen – men resultatet ble så bra at jeg ikke kan dy meg – Så her er oppskriften:
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 brød | 4 timer | Middels |
Ingredienser:
85 g | Helkorn av hvete |
½ pk | Gjær |
5 dl | Melk (eller vann) |
1 ss | Rapsolje |
½ ts | Salt |
70 g | Linfrø |
60 g | Solsikkekjerner |
70 g | Sesamfrø |
60 g | Havregryn |
110 g | Sammalt hvete (fin) |
50 g | Havrekli |
70 g | Sammalt rug (fin) |
180 g | Hvetemel |
Slik gjør du:
1 Hell vann over hvetekornene, – la de stå natten over |
2 Løs gjæren opp i den lunkete melken |
3 Hell vannet av hvetekornene, og – Bland sammen alle ingrediensene |
4 Elt deigen (på lav hastighet) til den blir smidig |
5 Dekk deigen med plast, og – hev til dobbel størrelse. – Ca 1½ – 2 timer |
6 Ta deigen ut på et bakstebord, – elt den forsiktig, og – form den til brødfasong, – legg deigen i ei smurt brødform |
7 Sett oven på 180 grader |
8 La brødet etterheve mens ovnen blir varm |
9 Pensle brødet forsiktig med litt vann og – dekorer det med havregryn og linfrø |
10 Stek brødet i ca 30-40 min., – og avkjøl på rist |


Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
30 Comments Add yours