Utfordringen 2019: Kornbrød side 22-23

I dag har jeg bakt kornbrød fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Oppskriften står på side 22-23. Ja, ikke bare i dag da! Siden oppskriften går over to dager, begynte jeg selvfølgelig i går. Det hørtes skikkelig avansert ut, ikke sant? Men det er likevel ikke det! Jeg la bare helkornene av hvete i vann i går kveld, og så, lå de der da, og kose seg i natt, mens jeg sov. Mer komplisert var det faktisk ikke! Det ble iallefall et flott resultat!

Baker Bruns kornbrød ferdig stekt og oppskåret  Ingredienser  85 g	Helkorn av hvete ½ pk	Gjær 5 dl	Melk (eller vann) 1 ss	Rapsolje   ½ ts	Salt  70 g	Linfrø 60 g	Solsikkekjerner 70 g	Sesamfrø 60 g	Havregryn 110 g	Sammalt hvete (fin) 50 g	Havrekli 70 g	Sammalt rug (fin) 180 g	Hvetemel
Baker Bruns kornbrød ferdig stekt og oppskåret

Jeg liker oppskriftene til Baker Brun kjempegodt og må nok en gang gjenta at jeg er imponert over hvor gode deigene blir og de gode resultater det blir av oppskriftene til Baker Brun. Tenkte egentlig at jeg ikke skulle legger ut oppskriften denne gangen – men resultatet ble så bra at jeg ikke kan dy meg – Så her er oppskriften:

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 brød 4 timer Middels

Ingredienser:

85 g Helkorn av hvete
½ pk Gjær
5 dl Melk (eller vann)
1 ss Rapsolje  
½ ts Salt
70 g Linfrø
60 g Solsikkekjerner
70 g Sesamfrø
60 g Havregryn
110 g Sammalt hvete (fin)
50 g Havrekli
70 g Sammalt rug (fin)
180 g Hvetemel

Slik gjør du:

1 Hell vann over hvetekornene,
– la de stå natten over
2 Løs gjæren opp i den lunkete melken
3 Hell vannet av hvetekornene, og
– Bland sammen alle ingrediensene
4 Elt deigen (på lav hastighet) til den blir smidig
5 Dekk deigen med plast, og
– hev til dobbel størrelse.
– Ca 1½ – 2 timer
6 Ta deigen ut på et bakstebord,
– elt den forsiktig, og
– form den til brødfasong,
– legg deigen i ei smurt brødform
7 Sett oven på 180 grader
8 La brødet etterheve mens ovnen blir varm
9 Pensle brødet forsiktig med litt vann og
– dekorer det med havregryn og linfrø
10 Stek brødet i ca 30-40 min.,
– og avkjøl på rist
Baker Bruns kornbrød klar til å settes i ovnen  Ingredienser  85 g	Helkorn av hvete ½ pk	Gjær 5 dl	Melk (eller vann) 1 ss	Rapsolje   ½ ts	Salt  70 g	Linfrø 60 g	Solsikkekjerner 70 g	Sesamfrø 60 g	Havregryn 110 g	Sammalt hvete (fin) 50 g	Havrekli 70 g	Sammalt rug (fin) 180 g	Hvetemel
Kornbrød etter oppskrift fra Baker Brun klar til å settes i ovnen
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

29 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s