Dagens bakst – Fullkornsrundstykker  

I dag skal vi ha bybakte rundstykker til kveldsmat. Hva er vel bedre på en mørk vinterkveld ?

Fullkornsrundstykker med valmuefrø Ingredienser 1 pk Gjær 5½ -6 dl Vann (kaldt) 1 kg Fullkornshvete (ca 17 dl) 2 ts Salt 50 g Smør (romtemperert) Topping (valgfritt) Vann Valmuefrø https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
123 timerEnkel

Ingredienser:

1 pkGjær
5½ -6 dlVann (kaldt)
1 kgFullkornshvete (ca 17 dl)
2 tsSalt
50 gSmør (romtemperert)

Topping (valgfritt):

 Vann
 Valmuefrø

Slik gjør du:

1 Ha vannet i en bakebolle’
– Smuldre i gjæra, og –
Rør den ut så det ikke blir noen klumper
NB hvis du bruker tørrgjær, blandes den rett i melet
2 Ha i mel, salt og smør
3 Elt deigen godt
Ca 8-10 min i maskin eller Ca 12-15 min for hånd
4 Legg over en bakeduk, og
– La deige heve i ca 60 min
Til dobbel størrelse
5 Hell deigen på et bakbord
– Del deigen i 12 like store deler
Ca 110 g
6 Trill runde rundstykker, og
– Sett dem på ei bakepapirkledd bakeplate
– Dekk dem med et bakeklede, og
– La dem etterheve i ca 30 min.
7 Pensle med vann og
– Strø eventuelt over med valmuefrø
8 Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 min.
9 Avkjøles på rist

Fullkornsrundstykker med valmuefrø Ingredienser 1 pk Gjær 5½ -6 dl Vann (kaldt) 1 kg Fullkornshvete (ca 17 dl) 2 ts Salt 50 g Smør (romtemperert) Topping (valgfritt) Vann Valmuefrø https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s