Utfordringen 2019: Baker Bruns Ostekake med mandelbunn

I dag blir det fredagskos med Baker Bruns Ostekake med mandelbunn hjemme hos meg. I følge Baker Brun (2018), er dette en syrlig og frisk kake. Oppskriften er hentet fra Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Ostekake med mandelbunn (side 70-71). 

Baker Bruns Ostekake med mandelbunn Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Crème Fraîche 100 g Sitronsaft (presset) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 1 pk Sitrongelé 3 dl Vann
Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Ostekake med mandelbunn (side 70-71). 
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 3 timer Middels

Ingredienser:

Mandelbunn:

160 g Mandler (malte)
160 g Melis
4 Eggehviter

Ostekrem:

250 g Kremost (nøytral)
100 g Crème Fraîche
100 g Sitronsaft (presset)
150 g Melis
5 dl Fløte
4 plater Gelatin

Gelelokk:

1 pk Sitrongelé
3 dl Vann
Baker Bruns Ostekake med mandelbunn Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Crème Fraîche 100 g Sitronsaft (presset) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 1 pk Sitrongelé 3 dl Vann
Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Ostekake med mandelbunn (side 70-71). 

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen, og
– Smør ei rund form (24 cm)
2 Lag Mandelbunnen:
– Mal mandlene
– Bland sammen mandler og melis
– Stivpisk eggehvitene, og
– Skjær dem inn i mandelblandingen
– Ha røra i den runde formen, og
– Stek midt i ovnen i 25-30 min.
– Avkjøles på rist
3 Lag Ostekrem:
– Kjør melis og kremost i fondprosessoren til en glatt krem
– Tilsett sitronsaft og Crème Fraîche
– Smelt gelatin, som vendes inn i ostekremen, og
– Tilsett pisket kremfløte til slutt
– Helles over mandelbunnen, og
– Settes i kjøleskap til den stivner,
Ca. 3 timer
4 Lag gelelokk:
– Lag geleen som anvist på pakken.
NB! Bruk bare 3 dl vann
– Avkjøles til den begynner å stivne
– Legg på toppen av den stivnede ostekremen
– Sett i kjøleskap til den stivner helt
– Pynt eventuelt med limebåter
Baker Bruns Ostekake med mandelbunn Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Crème Fraîche 100 g Sitronsaft (presset) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 1 pk Sitrongelé 3 dl Vann
Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Ostekake med mandelbunn (side 70-71). 

Som de fleste ostekaker av denne typen, var den enkel grei og bake. Oppskriften fungerte helt fint, og det var ingen utfordringer underveis. Jeg bakte kaken direkte på et kakefat med springform rundt. Da slapp jeg styret med bakepapir i bunnen på forma, og vasket bare ringen før jeg jeg helte ostekremen over mandelbunnen, Men det fungerer også fint med å bruke bakepapir i bunnen av forma. Du må da bare huske å fjerne papiret, og vaske forma før du legger tilbake mandelbunnen, og heller over ostekremen.

Tusen takk Baker Brun, for enda en vellykket oppskrift!

Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s