Til overraskelseslunsjen, som jeg og min søster holdt for mine foreldre, bakte jeg blant annet Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86). Kaken ble dekorativ og gjorde seg godt på det lille kakebordet som vi hadde.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 2 timer | Enkel |
Ingredienser :
Kakebunn:
4 | Egg |
2 dl | Sukker |
1 dl | Hvetemel |
1 dl | Potetmel |
1 ts | Bakepulver |
Fyll og pynt:
3 dl | Kremfløte |
2 ss | Melis |
1 dl | Melk (eller juice) |
Syltetøy | |
Friske bær |
For oppskrift på vaniljekrem, TRYKK HER

Slik gjør du:
1 Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) |
2 Pisk egg og sukker til eggedosis |
3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen |
4 Hell røren i springformen, og – Settes inn i kald ovn – Slå oven på 160 grader – Stek i ca. 45 min. |
5 Avkjøles på rist |
6 Pisk fløten til krem |
7 Montering: – Del kakebunnen i to – Legg bunnen i springformen – Dynk godt – Smør utover et tynt lag med syltetøy – Bre utover pisket krem – Legg toppen over – Dekk kaken med krem, og – Pynt med friske bær og krem |

Siden jeg skulle sette bløtkaken på kakebordet, så gjestene kunne forsyne seg selv, fikk jeg ikke tatt så mange bilder av kaka som jeg ønsket. Og siden den sto på kakebordet fikk jeg heller ikke tatt noen bilder fra innsiden av kaken. Så da får jeg vel bare fortelle om innsiden av kaka: Da jeg bakte kakebunnen hevet den seg slik at jeg like godt delte den i tre, isteden for i to. I tillegg kokte jeg en porsjon vaniljekrem som fyll til kaken, sammen med jordbærsyltetøy og ferske jordbær. Den ble både dekorativ og god!
For oppskrift på vaniljekrem, TRYKK HER

Takk igjen Baker Brun for en flott oppskrift, som gav et flott resultat!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Hamburgerbrød, side 37
- Skoleboller, side 43-44
- Havreboller, side 43-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
17 Comments Add yours