Utfordringen 2019: Bløtkake, som jeg bakte til overraskelseslunsjen

Til overraskelseslunsjen, som jeg og min søster holdt for mine foreldre, bakte jeg blant annet Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86). Kaken ble dekorativ og gjorde seg godt på det lille kakebordet som vi hadde.

Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86) Ingredienser: Bunn 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver Fyll og pynt 3 dl Kremfløte 2 ss Melis 1 dl Melk (eller juice) Syltetøy Friske bær
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 2 timer Enkel

Ingredienser :

Kakebunn:

4 Egg
2 dl Sukker
1 dl Hvetemel
1 dl Potetmel
1 ts Bakepulver

Fyll og pynt:

3 dl Kremfløte
2 ss Melis
1 dl Melk (eller juice)
  Syltetøy
  Friske bær

For oppskrift på vaniljekrem, TRYKK HER

Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86) Ingredienser: Bunn 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver Fyll og pynt 3 dl Kremfløte 2 ss Melis 1 dl Melk (eller juice) Syltetøy Friske bær

Slik gjør du:

1 Legg bakepapir i bunnen av en springform
(24 cm)
2 Pisk egg og sukker til eggedosis
3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og
– Vend det forsiktig inn i eggedosisen
4 Hell røren i springformen, og
– Settes inn i kald ovn
– Slå oven på 160 grader
– Stek i ca. 45 min.
5 Avkjøles på rist
6 Pisk fløten til krem
7 Montering:
– Del kakebunnen i to
– Legg bunnen i springformen
– Dynk godt
– Smør utover et tynt lag med syltetøy
– Bre utover pisket krem
– Legg toppen over
– Dekk kaken med krem, og
– Pynt med friske bær og krem
Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86) Ingredienser: Bunn 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver Fyll og pynt 3 dl Kremfløte 2 ss Melis 1 dl Melk (eller juice) Syltetøy Friske bær
Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun ferdig pyntet og klar for servering

Siden jeg skulle sette bløtkaken på kakebordet, så gjestene kunne forsyne seg selv, fikk jeg ikke tatt så mange bilder av kaka som jeg ønsket. Og siden den sto på kakebordet fikk jeg heller ikke tatt noen bilder fra innsiden av kaken. Så da får jeg vel bare fortelle om innsiden av kaka: Da jeg bakte kakebunnen hevet den seg slik at jeg like godt delte den i tre, isteden for i to. I tillegg kokte jeg en porsjon vaniljekrem som fyll til kaken, sammen med jordbærsyltetøy og ferske jordbær. Den ble både dekorativ og god!

For oppskrift på vaniljekrem, TRYKK HER

Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86) Ingredienser: Bunn 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver Fyll og pynt 3 dl Kremfløte 2 ss Melis 1 dl Melk (eller juice) Syltetøy Friske bær

Takk igjen Baker Brun for en flott oppskrift, som gav et flott resultat!

Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

17 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s