Utfordringen 2019: Glutenfrie eplemuffins

I går koste jeg meg med å bake fra Glutenfrie eplemuffins fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 96). Jeg var litt skeptisk til å bake med glutenfritt mel, for mine tidligere erfaringer med det er at det blir litt tørt, og ikke spesielt godt. Men de Glutenfrie eplemuffinsene ble faktisk gode. Oppskriften gir åtte små eller fire store, saftige eplemuffins.

Baker Bruns Glutenfrie eplemuffins Ingredienser 100 g Smør 130 g Sukker 2 Egg 170 g Glutenfritt mel 1 ½ ts Bakepulver 2 klyper Salt 2 ts Vaniljesukker 2 Epler (skrelte og delt i tynne skive) 2 ts Kanel (malt) 1 ss Sukker Muffinsformer
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
8 60 min. Enkel

Ingredienser:

100 g Smør
130 g Sukker
2 Egg
170 g Glutenfritt mel
1 ½  ts Bakepulver
2 klyper Salt
2 ts Vaniljesukker
2 Epler (skrelte og delt i tynne skive)
2 ts Kanel (malt)
1 ss Sukker
  Muffinsformer

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Smelt smøret, og
– Mål opp de tørre ingrediensene
2 Visp egg og sukker til eggedosis
3 Bland sammen, og
– Visp til røren er glatt og fin
4 Skrell eplene og
– Skjær dem i tynne skiver
– Dypp dem i sukker og kanel
5 Fordel røren i muffinsformer, og
– Legg epleskivene ned i hver muffinsform
6 Stekes midt i ovnen, i ca. 15-20 min.
– Avkjøles på rist
Baker Bruns Glutenfrie eplemuffins Ingredienser 100 g Smør 130 g Sukker 2 Egg 170 g Glutenfritt mel 1 ½ ts Bakepulver 2 klyper Salt 2 ts Vaniljesukker 2 Epler (skrelte og delt i tynne skive) 2 ts Kanel (malt) 1 ss Sukker Muffinsformer

Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!

Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s