Utfordringen 2019: Focaccia etter oppskrift fra Baker Brun

Også i går bakte jeg fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Denne gangen prøvde jeg meg på Focaccia (side 92). I denne oppskriften bruker Baker Brun tørrgjær, som blandes rett i melet – enklere blir det ikke.

Focacica etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 10 dl Hvetemel 1 pk Tørrgjær 5 dl Vann (fingervarmt) ½ ts Salt 1 ts Sukker 2 ss Olivenolje Flaksalt, oliven, olivenolje
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
1 90 min Enkel

Ingredienser:

10 dl Hvetemel
1 pk Tørrgjær
5 dl Vann (fingervarmt)
½ ts Salt
1 ts Sukker
2 ss Olivenolje
   
  Flaksalt, oliven, olivenolje

Slik gjør du:

1 Bland alt det tørre i en bakstebolle
2 Tilsett vann
3 Elt deigen godt
4 Tilsett oljen
5 Heves til i ca 30 min
6 Ha deigen i ei godt smurt panne
(20X30 cm)
7 Sett ovnen på 200 grader
8 Etterhev, mens ovnen blir varm
9 Strø flaksalt, rosmarin, oliven på toppen etter ønske
10 Stekes i ca 40 min.
11 Avkjøles på rist
Focacica etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 10 dl Hvetemel 1 pk Tørrgjær 5 dl Vann (fingervarmt) ½ ts Salt 1 ts Sukker 2 ss Olivenolje Flaksalt, oliven, olivenolje



Tusen takk Baker Brun, for enda en vellykket oppskrift!

Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s