Utfordringen 2019: Fletteloff, og Høstmarked i Åre

Det blir et litt rart blogginnlegg i dag. I dag har jeg lyst til å vise noen bilder og fortelle litt om høstmarkedet i Åre. Samtidig skal jo bloggen handle om utfordringen 2019: Og i dag er det Fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun som jeg har bakt. Jeg begynner derfor med Høstmarkedet, og så kommer Flettloffen etter innlegget om høstmarkedet. Men hvis du er utålmodig og ønsker å hoppe rett til oppskriften på Baker Bruns fletteloff, så trykk HER, men det er veldig hyggelig hvis du vil se bildene og lese litt om høstmarkedet i Åre også.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Baker Bruns fletteloff, så trykk HER

Selv om vi har har hatt hytte på Handøl/Enafors, i 25 år, og jeg elsker markeder generelt, så tror jeg faktisk dette er første gangen vi har dratt inn til Åre på høstmarkedet. Markedet var mye større en jeg hadde forestilt meg, og det var stappende fult av folk i godt markedshumør. Jeg synes det er såå hyggelig å bare gå rundt på slike markedet. – Bare nyte alt folket, alle inntrykkene, og ikke minst titte i alle bodene. Og her var var det mye! – Mange boder, og mye forskjellig i bodene. Fra mat, til skinn, smykker, tulipaner og mye, mye mer.

Det var litt kaldt, men jeg og de fleste andre var godt kledd og rustet for å være ute. Da vi, trøtte og litt slitne etter alle inntrykkene, skulle spise lunsj, var alle spisestedene stappende fulle. Tipper det var mange flere enn oss som var sultne. Det ar fullstendig kaos inne på de spisestedene vi forsøkte oss på (altså to). Så vi havnet i en burgerkø tilslutt. Ikke fordi vi hadde mest lyst på burgere, det var nok mer fordi det var den korteste køen. Vi spiste burgerne på en benk utenfor restauranten, og det var egentlig utrolig hyggelig – Det var satt opp benker og bord så folk kunne sitte og det var bålpanner som du kunne varme deg på- Skikkelig koselig var det.

Ikke for det – burgerne var grillet på kullgrill, og var skikkelig gode. Så jeg er veldig glad for at vi havnet der vi havnet, da vi skulle spise. Allerede nå, har jeg bestemt meg for at vi skal tilbake igjen til neste høstmarked.

Flette loff etter oppskrift fra Baker Brun

I dag, har jeg bakt fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Denne gangen prøvde jeg meg på Fletteloff (side 34-35). Igjen er det en fantastisk god deig å jobbe med, og jeg må si meg skikkelig fornøyd med resultatet. Tre flotte loffer, som familien ble skikkelig glad for. – Nok en gang – Tusen takk Baker Brun for en fantastisk oppskrift.

Fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 ½ Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1 ts Sukker 1 ts Salt 1 Egg 100 g Smør Egg (til pensling) Valmuefrø, sesamfrø
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
3 loffer 3 timer middels

Ingredienser

6 ½ Melk
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
1 ts Sukker
1 ts Salt
1 Egg
100 g Smør
   
  Egg (til pensling)
  Valmuefrø, sesamfrø
Fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 ½ Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1 ts Sukker 1 ts Salt 1 Egg 100 g Smør Egg (til pensling) Valmuefrø, sesamfrø

Slik gjør du:

1 Smelt smør, ha i melk,  og rør ut gjæren
2 Bland sammen alt et tørre, og – tilsett melkeblandingen og egget
3 Et deigen godt
4 Dekkes med plast og heves til dobbel størrelse (ca. 2 timer)
5 Ha deigen på et bakstebord:
Del deigen i tre deler,
– som igjen deles i tre emner
– Rull emnene til pølser, og
– Flett sammen
6 Plasser loffene på et stekebrett med bakepapir
– og dekk med et klede
– La det etterheve til dobbel størrelse (ca. 30 min.)
7 Pensle med sammenvispet egg,
– Dryss over valmue- og/eller sesamfrø
– Stekes i ca 40 min.
–  200 grader
8 Avkjøles på rist
Fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 ½ Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1 ts Sukker 1 ts Salt 1 Egg 100 g Smør Egg (til pensling) Valmuefrø, sesamfrø

Tusen takk Baker Brun, for enda en vellykket oppskrift!

Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s