I dag, har jeg bakt fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», Fletteloff (side 34-35).

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 loffer | 3 timer | middels |

Ingredienser:
6 ½ | Melk |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
1 ts | Sukker |
1 ts | Salt |
1 | Egg |
100 g | Smør |
Egg (til pensling) | |
Valmuefrø, sesamfrø |

Slik gjør du:
1 Smelt smør, ha i melk, og – Rør ut gjæren |
2 Bland sammen alt et tørre, og – Tilsett melkeblandingen og egget |
3 Et deigen godt |
4 Dekkes med plast og heves til dobbel størrelse ca. 2 timer |
5 Ha deigen på et bakstebord: Del deigen i tre deler, – som igjen deles i tre emner – Rull emnene til pølser, og – Flett sammen |




6 Plasser loffene på et stekebrett med bakepapir – og dekk med et klede – La det etterheve til dobbel størrelse (ca. 30 min.) |
7 Pensle med sammenvispet egg, – Dryss over valmue- og/eller sesamfrø – Stekes i ca 40 min. – 200 grader |



8 Avkjøles på rist |


Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
