Utfordringen 2019: Boller

Jeg trodde jeg hadde skikkelig god tid til utfordringen 2019, til å bake meg igjennom Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», i ro og mak. Men plutselig ser jeg at jeg ligger langt etter skjema. Det er over femti oppskrifter i boka, og jeg har bakt litt under halvparten, og det er bare tre måneder igjen av året. HJELP! Så i dag bestemte jeg meg for å vie hele uken til Baker Brun! Denne uken blir derfor en Baker Brun uke. – Ja, det er tanken, men om jeg klarer å gjennomføre det er en helt annen sak. Vi får oppsummere på lørdag, hvordan det er gått. I dag har jeg i alle fall kost meg med å bake Boller fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 44). – Og hadde gode venner over på formiddagskaffe, så de fikk smake bollene etter oppskrift fra Baker Brun. Om jeg skal si det selv ble de skikkelig gode.

Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
Ca. 20 3 timer Enkel

Ingredienser:

6 dl Melk
150 g Smør
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
1½ dl Sukker
1 Egg

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
Bolledeigen ferdig hevet, klar til utbaking
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i ca 20 emner
– Rull til boller, og
– Legg bollene på stekeplata
6 Sett bollene til etterheving.
La de heve i ca 20 min.
7 Sett ovnen på 225 grader
8 Pensle bollene med egg
– Stek i 8-10 minutter
Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
8 Avkjøles på rist
Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg

Boller etter oppskrift fra Baker Brun. De er skikkelig gode.

Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
Boller etter oppskrift fra Baker Brun. De er skikkelig gode.
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
Ca. 20 3 timer Enkel

Ingredienser:

6 dl Melk
150 g Smør
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
1½ dl Sukker
1 Egg

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
Bolledeigen ferdig hevet, klar til utbaking
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i ca 20 emner
– Rull til boller, og
– Legg bollene på stekeplata
6 Sett bollene til etterheving.
La de heve i ca 20 min.
7 Sett ovnen på 225 grader
8 Pensle bollene med egg
– Stek i 8-10 minutter
Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
8 Avkjøles på rist
Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg

Tusen takk Baker Brun, for enda en vellykket oppskrift!

Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s