Utfordringen 2019 – Baker Bruns Prinsessekake, som ble bursdagskake til min prinsesse

I går ble det Prinsessekake etter oppskrift fra Baker Brun hjemme hos oss 2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side84-85), siden min «lille» prinsesse fylte år. Siden jeg ikke har laget dryppkant før, ventet jeg nok litt for lenge før jeg helte sjokoladen over kaka, så den stivnet før den kom til kanten. Men kaka ble ganske ok likevel den, og ble satt stor pris på av både bursdagsbarnet og gjestene.

Prinsessekake etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Bunn 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver Fyll og pynt 4 dl Kremfløte 4 ss Bringebær syltetøy 1 dl Appelsinjuice Topping 2 dl Kremfløte 200 g Kokesjokolade
Prinsessekake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side84-85).  
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 1 time Middels

Ingredienser:  

Bunn:

4 Egg
2 dl Sukker
1 dl Hvetemel
1 dl Potetmel
1 ts Bakepulver

Fyll og pynt:

4 dl Kremfløte
4 ss Bringebær syltetøy
1 dl Appelsinjuice

Topping:

2 dl Kremfløte
200 g Kokesjokolade
Prinsessekake etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Bunn 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver Fyll og pynt 4 dl Kremfløte 4 ss Bringebær syltetøy 1 dl Appelsinjuice Topping 2 dl Kremfløte 200 g Kokesjokolade
etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side84-85).  

Tips! Jeg brukte sitroncurd mellom lagene, men du kan også godt bruke vaniljekrem mellom lagene på kaka, eventuelt sammen med litt syltetøy

Slik gjør du:

1 Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm), og
– Smør den
2 Pisk egg og sukker til eggedosis
6-8 minutter
3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og
– Vend det forsiktig inn i eggedosisen
4 Hell røren i springformen, og
– Settes inn i kald ovn
– Slå ovnen på 160 grader
– Stek i ca. 45 min.
5 Avkjøles på rist
6 Del den avkjølte kaken i 2 og
– Dynk med appelsinjuice
7 Pisk fløten til krem, og
– Bland i litt Bringebærsyltetøy
– Da får du en fin rosa farge på kremen
– Påfør kremen, mellom hvert lag,
– På toppen og på sidene
– Sett kaken i fryseren i 30 min.
8 Topping:
– Smelt sjokoladen i vannbad,
– Varm opp kremfløten, og
– Rør forsiktig inn den smeltete sjokoladen
– Avkjøl til romtemperatur
Er den for flytende;
Sett den i kjøleskapet i 10-15 min.
9 Hel sjokoladekremen på toppen av kaken,
Bruk ei skjei til å stryke mot kantene så den renner utenfor og nedover langs sidene
– Pynt med enhjørninger, og bursdagskrone
Prinsessekake etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Bunn 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver Fyll og pynt 4 dl Kremfløte 4 ss Bringebær syltetøy 1 dl Appelsinjuice Topping 2 dl Kremfløte 200 g Kokesjokolade
etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side84-85).  

Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!

Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s