God Takkesigelsesdag!

I dag er det Thanksgiving, som feires den fjerde torsdagen i November. Men som jeg har fortalt tidligere er vi i Spania, og koser oss akkurat nå. Familien min er nok over gjennomsnittet glad i mat og glad i å feire. Vi feirer og markerer de dagene som vi kan (og kanskje enda litt flere). Vi har jo ikke lyst til å gå glipp at et godt måltid mat, eller en unnskyldning for å spise dessert og/eller kake. Det er alt for mye forlangt!

I dag har jeg lagt ut oppskriften på tranebøærsyltetøy. Det virker kanskje litt kjedelig å legge ut oppskriften på det, på selve Thanksgiving. Men for oss, er tranebærsyltetøy noe som vi bare må ha til Thanksgiving. Barna mener likevel at jeg burde ha lagt ut bilde av kalkunen, med oppskrift på hvordan jeg steker den – Men for å være helt ærlig glemte jeg rett og slett å ta bilde av kalkunen. Da jeg kom på at jeg burde fotografere den; var allerede ett lår, to vinger, og det meste av bryststykkene allerede borte. – Så jeg tror at vi venter med bilder av kalkun enten til jul, eller til neste år. I tillegg til tranebærsyltetøy ligger det lenker til oppskrifter på mye godt tilbehør, til kalkunen, litt lengre ned i dette blogginnlegget!

Så jeg ønsker dere en god Takkesigelsesdag og velbekomme!

For å hoppe rett til oppskriften på Tranebærsyltetøy, trykk HER

Her er noen oppskrifter på tilbehør som du kan lage til Thanksgiving – Trykk på lenken ved siden av retten for å komme til oppskriften:

Her er to forslag på paier og en kake som du kan lage til dessert til Thanksgiving – Trykk på lenken ved siden av bildet for å komme til oppskriften:

Tranebærsyltetøy

Tranebærsyltetøy er et godt tilbehør til både fugl og fisk. Det er ikke noe arbeid å lage syltetøyet, men det tar litt tid, når man bruker tørkede tranebær, siden bærene bør legges i bløt. I tillegg bør bærene få stå å putre til de brister.

Tranebærsyltetøy av tørkete tranebær  Ingredienser: 1 pose	Tranebær (tørkete) 50 g 	Sukker  1½ dl 	Appelsinjuice (du også kan bruke utblandet gløgg)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
8   Enkel

Ingredienser:

1 pose Tranebær (tørkete)
50 g Sukker
1½-2 dl Appelsinjuice (du også kan bruke utblandet gløgg)

Slik gjør du:

1 Ha bærene og appelsinjuicen i en kasserolle, og
– La den stå noen timer
Gjerne natta over
2 Tilsett sukker
– Kok opp.
– Slå ned varmen, og
– La det putre til bærene «brister», og
Til den har fått syltetøy konsistens
3 Avkjøles, og
– Serveres

Tips! Lag syltetøyet i forveien. Du kan oppbevare det noen i dager i kjøleskapet eller det kan fryses

Tips!Hvis du har rester av syltetøyet, kan du bruke dem til å lage Tranebærkake.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s