I dag skal vi ha bybakte rundstykker til kveldsmat. Hva er vel bedre på en mørk vinterkveld ?

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 1 pk | Gjær |
| 5½ -6 dl | Vann (kaldt) |
| 1 kg | Fullkornshvete (ca 17 dl) |
| 2 ts | Salt |
| 50 g | Smør (romtemperert) |
Topping (valgfritt):
| Vann | |
| Valmuefrø |

Slik gjør du:
| 1 Ha vannet i en bakebolle’ – Smuldre i gjæra, og – Rør den ut så det ikke blir noen klumper NB hvis du bruker tørrgjær, blandes den rett i melet |
| 2 Ha i mel, salt og smør |
| 3 Elt deigen godt Ca 8-10 min i maskin eller Ca 12-15 min for hånd |
| 4 Legg over en bakeduk, og – La deige heve i ca 60 min Til dobbel størrelse |
| 5 Hell deigen på et bakbord – Del deigen i 12 like store deler Ca 110 g |
| 6 Trill runde rundstykker, og – Sett dem på ei bakepapirkledd bakeplate – Dekk dem med et bakeklede, og – La dem etterheve i ca 30 min. |
| 7 Pensle med vann og – Strø eventuelt over med valmuefrø |
| 8 Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 min. |
| 9 Avkjøles på rist |

