Tur ved Ånnsjøen, og Kjøttfrimandag med Rødbet- og fetablings servert med hvitløksdipp

Jeg tenkte i utgangspunktet at jeg bare skulle legge ut Blings med rødbeter, fetaost og hvitløksdipp i dag. Men så var det det da at vi hadde en sånn fantastisk helg på hytta i helga, og ikke minst en flott søndagstur ved Ånnsjøen i går. Det var skikkelig deilig vær, med nydelig høstsol. Det var utrolig vakkert, med solen som skinte både på sjøen, høstfarger, et litt lavt skydekke, blå himmel og snøkledde fjelltopper i bakgrunnen. Det var nasjonalromantikken på sitt beste. Ja, rent bortsett fra at vi ikke var i Norge da! Men nesten.

For å hoppe rett til oppskriften på Blings med rødbeter, fetaost og hvitløksdipp, trykk HER

20191013 - Tur ved Ånn sjøen, Ånn, Jämtland, Sverige

– Ja, nå var det ikke sol hele tiden da, for innimellom var det noen skikkelige ærliger (eller skurer da), hvor regnet var skikkelig tjukt, nesten som våt snø. Men de var det heldigvis få av, og ble fort glemt. Det var et spektakulært fargespill og helt nydelig, godt høstvær. Som gjorde utrolig godt for både kropp og sjel.

Det er tydelig at det må ha blåst skikkelig her opp for noen av trærne var nesten bladløse.

20191013 - Tur ved Ånn sjøen, Ånn, Jämtland, Sverige

Selv om hele helga var utrolig bra, må jeg bare ærlig innrømme at turen ved Ånnsjøen nok var helgas høydepunkt. Jeg føler meg skikkelig renset og frisk etter turen, og fortsetter derfor med Blingser med rødbeter, fetaost og hvitløksdipp, som dagens kjøttfrie middag. Så hvorfor ikke gjør det du også? Hvis du topper dem med krydderstekte poteter, og en grønn salat blir det en fantastisk god og mettende middag. Anbefales på det sterkeste.

Blings med Rødbeter, Fetaost og hvitløksdipp Ingredienser: 300 g Rødbeter (ca. 3 kokte og skrelte) 1 ss Balsamicoeddik 3 ss Olivenolje 1 kvist Rosmarin 1 fedd Hvitløk ¼ ts Sukker ¼ ts Salt Pepper (nymalt) Fetaostrøre ½ dl Cashewnøtter 2 Sjalottløk 200 g Fetaost 75 g Smøreost (naturell) 2 ss Persille (finhakket) ½ ts Salt Pepper (nymalt) Hvitløksdipp: ½ dl Majones, for oppskrift trykk HER 2 ss Rømme (lett) 1 fedd Hvitløk 1 ss Sitronsaft (nypresset) Pepper (nymalt) 4 skiver Brød
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   60 min Enkelt

Ingredienser:

300 g Rødbeter
(ca. 3 kokte og skrelte)
1 ss Balsamicoeddik
3 ss Olivenolje
1 kvist Rosmarin
1 fedd Hvitløk
¼ ts Sukker
¼ ts Salt
  Pepper (nymalt)
8 skiver Brød

Tips! Du kan bruke hvilket brød som helst, men jeg bruker Havrebrød til. For oppskrift på HAVREGRYNSBRØD , trykk HER. Hvis du heller vil bruke et GROVT HAVREBRØD, trykk HER.

Fetarøre:

½ dl Cashewnøtter
2 Sjalottløk
200 g Fetaost
75 g Smøreost (naturell)
2 ss Persille (finhakket)
½ ts Salt
  Pepper (nymalt)

Hvitløksdipp:

½ dl Majones, for oppskrift trykk HER
2 ss Rømme (lett)
1 fedd Hvitløk
1 ss Sitronsaft (nypresset)
  Pepper (nymalt)

Tips! Du kan godt bruke ferdig, kjøpt majones her, hvis du heller vil det.

Tips! Du kan godt bytte ut hvitløksdippen med AIOLI, for oppskrift trykk HER. Eller den mildere varianten AIOLI med bakt hvitløk, for oppskrift trykk HER

Slik gjør du:

1 Kok rødbetene
(De kokes som poteter, men avkjøles under rennende vann)
– Rens dem, og
– Skjær dem i skiver
2 Lag vinaigrette:
– Bland sammen:
Balsamicoeddik, olivenolje, rosmarin, hvitløk, sukker, salt, pepper
– Hell vinaigretten over rødbetene
3 Lag Fetarøren:
– Rist nøttene på en tørr, varm panne
– Grov hakk dem
– Rens og hakk løken
– Hakk persillen
– Smuldre Fetaosten, og
– Bland den med smøreosten, løk, persille, salt og pepper
– Rør inn nøttene
4 Lag hvitløksdippen:
– Bland sammen majones og rømme,
– Skrell hvitløken, og press den i.
– Smak til med sitron, alt og pepper
5 Fordel fetaost røren på 4 brødskiver,
– Legg på rødbeter, og
– Toppes med en brødskiver
(slik at de blir doble)
– Trykk sammen
6 Stekes i smørbrødgrillen, eller i stekepanne
Til de blir sprø, (ca. 3 min.)
7 Del Blingsene i to, og
– Server med hvitløksdipp og
Eventuelt Krydrede potetbåter, For oppskrift trykk HER
Blings med Rødbeter, Fetaost og hvitløksdipp Ingredienser: 300 g Rødbeter (ca. 3 kokte og skrelte) 1 ss Balsamicoeddik 3 ss Olivenolje 1 kvist Rosmarin 1 fedd Hvitløk ¼ ts Sukker ¼ ts Salt Pepper (nymalt) Fetaostrøre ½ dl Cashewnøtter 2 Sjalottløk 200 g Fetaost 75 g Smøreost (naturell) 2 ss Persille (finhakket) ½ ts Salt Pepper (nymalt) Hvitløksdipp: ½ dl Majones, for oppskrift trykk HER 2 ss Rømme (lett) 1 fedd Hvitløk 1 ss Sitronsaft (nypresset) Pepper (nymalt) 4 skiver Brød

Forslag til Tilbehør (for oppskrift trykk på lenken til høyre for eller under bildet):

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s