Dette er ei enkel kake å bake, men den er god på smak og passer yppelig sammen med en tykk sjokoladesaus, og/eller krem.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 1 time | Enkel |

Ingredienser:
| 3½ dl | Melk |
| 300 g | Sukker |
| 1½ ts | Vaniljesukker |
| 275 g | Hvetemel |
| 2 ½ | Bakepulver |
| 250 g | Smør (smeltet) |
| 3 | Egg |
| 75 g | Kakaopulver |
| 1 ss | Appelsinskall (finrevet) |
Forslag til tilbehør (valgfritt):
Tips! Hvis du vil ha en litt saftigere kake med dypere sjokoladesmak kan du erstatte kakaoen med 20 g kakao og 150 g revet mørk sjokolade.

Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 180 grader – Legg bakepapir i en rund springform (ca24 cm), og/eller – Smør den godt |
| 2 Rasp sjokoladen og appelsinskallet – Smelt smøret |
| 3 Visp sammen melk, sukker og vaniljesukker – Visp inn hvetemel og bakepulver, smeltet smør og egg – Tilsett kakao, (raspet sjokolade), og revet appelsinskall |
| 4 Ha alt i forma |
| 5 Stekes i ca 50 min 180 grader Midterste rille |
| 6 Ta kaken ut av ovnen – La den avkjøle seg i formen i ca 10 min – Ta den ut av formen og – La den avkjøle seg videre på rist |
| 7 Serveres gjerne med (tykk) sjokoladesaus |


