Hjemme hos meg kaller vi disse rundstykkene for focaccia-rundstykker. Det er vel fordi jeg bruker en oppskrift på focaccia til å bake dem. De blir store, luftige, er kjempe gode til all slags pålegg og er populære til frokost, lunsj og i matpakka.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
1 | 3 timer over to dager | Enkel |
Ingredienser:
Fordeig (dagen før);
135 g | Hvetemel |
1 ½ dl | Vann (kaldt) |
2 g | Gjær (fersk – på størrelse med en ert) |
Dagen du skal bake:
1 kg | Hvetemel |
2 ss | Olje (nøytral) |
15 g | Salt (2 ts) |
5 ½ dl | Vann (romtemperert) |
20 g | Gjær |
1 ts | Sukker |
2 ss | Olivenolje |
Tips! En pakke fersk gjær veier 50 g. Derfor bruker jeg å dele en pakke i to. Ta tilsvarende en ert til fordeigen, og bruker resten av halvparten neste dag. Det blir litt for mye gjær, så av og til kaster jeg gjær tilsvarende en ert før jeg bruker den.

Slik gjør du:
1 Kvelden før eller 8- 14 timer før du skal bake: – Rør ut gjæren i vannet, – Rør inn hvetemelet og – La det stå på kjøkkenbenken i 8-12 timer |
2 Dagen etter: – Rør ut resten gjæren i vannet – Tilsett blandingen fra i går, mel, salt og olje – Elt i maskin i 10 min. Eller 20 min. for hånd |
3 Dekk bakstebollen med plast, og – La den heve i 60 min. |
4 Legg bakepapir på stekebrett |
5 Hell deigen ut på et bakebord – Del den i 20 emner, og – Trill rundstykker – Legg dem på stekbrettene |
6 Dekk rundstykkene med plast og – La dem heve i 30-45 min. til dobbel størrelse |
7 Sett ovnen på 230 grader |
8 Stek i 15 -20 min. |
9 Avkjøles på rist |
Hvis du heller vil bake focaccia:
