I går bakte jeg hamburgerbrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“, side 37. Dette er en oppskrift som gir litt grovere hamburgerbrød, noe som er flott fordi de er litt sunnere. Til tross for at de er litt grovere enn hamburgerbrød jeg er vant til, er de utrolig saftige og gode. Som alle oppskriftene fra Baker Brun, gir denne et godt resultat.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 8 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 3 dl | Melk |
| ½ pk | Gjær |
| 1 ts | Sukker |
| ½ ts | Salt |
| 3 ss | Olje |
| 300 g | Hvetemel |
| 100 g | Sammalt hvete (fin) |
| 100 g | Lettkokte havregryn |
Slik gjør du:
| 1 Varm melken til den er fingervarm – Løs opp gjæren – Tilsett sukker, salt og olje – Rør inn havregryn og sammalt hvete og – Tilsett hvetemelet – Elt deigen i 5-7 min. |
| 2 La deigen heve til dobbe størrelse |
| 3 Sett ovnen på 200 grader |
| 4 Ha deigen ut på et bakstebord – Trill den til ei pølse – Del den i åtte deler, og – Trill runde flate «boller» – Settes på bakepapirkledd stekeplate |
| 5 La hamburgerbrødene heve til dobbelstørrelse – Pensle med vann – Strø over havregryn |
| 6 Stekes i ca 12 min. – Avkjøles på rist |

Klar til heving 
Klar til pensling 
Klar for ovnen 
Ferdig stekt!
Hamburgerbrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” . Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
Det var en flott deig å jobbe med, og resultatet ble kjempe bra. I ettertid ser jeg at jeg var flink nok til å trille boller, før jeg trykket dem flate til hamburgerbrød. Det er nok grunnen til at noen av hamburgerbrødene sprakk litt under steking. Strengt tatt gjør det ikke noe, for da ser de bare mer hjemmelaget og rustikke ut! Det viktigste er smaken, – og de smakte fortreffelig. – Takk igjen Baker Brun for en flott oppskrift, som gav et flott resultat!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Skoleboller, side 43-44
- Havreboller, side 43-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
