Utfordringen 2019: Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun

Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». side 40-45), er skikkelig godt. Baker Brun sin oppskrift på er fantastisk. Grei å jobbe med, hever flott og smaker godt. Men oppskriften gir en veldig stor kringle.

Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 stor krans
(eller 2 mindre)
3 timer Enkel

Ingredienser

6 dl Melk
150 g Smør
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
1½ dl Sukker
1 Egg

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk –
Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
5 Legg bakepapir på en stekeplate
– Hell deigen ut på bordet –
– Kjevle deigen ut til et rektangel
– Pensle med smeltet smør
– Strø over sukker og kanel
Pass på at ca. 2 cm øverst er bar –
Rull sammen til en pølse, som
– Settes sammen til en sirkel
6 Legg sirkelen på bakepapirkledd stekeplate,
– Klipp/skjær ⅔ ned i deigen,
– Legg annen hver bolle til hver sin side,og –
Sett dem til etterhevning i ca. 45 min
7 Sett ovnen på 225 grader
8 Pensle med egg,
– Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter
9 Avkjøles på rist
Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s