Bladkrans etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». side 40-45), er skikkelig godt. Baker Brun sin oppskrift på er fantastisk. Grei å jobbe med, hever flott og smaker godt. Men oppskriften gir en veldig stor kringle.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 stor krans (eller 2 mindre) | 3 timer | Enkel |
Ingredienser
6 dl | Melk |
150 g | Smør |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
1½ dl | Sukker |
1 | Egg |
Slik gjør du:
1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |
5 Legg bakepapir på en stekeplate – Hell deigen ut på bordet – – Kjevle deigen ut til et rektangel – Pensle med smeltet smør – Strø over sukker og kanel Pass på at ca. 2 cm øverst er bar – Rull sammen til en pølse, som – Settes sammen til en sirkel |
6 Legg sirkelen på bakepapirkledd stekeplate, – Klipp/skjær ⅔ ned i deigen, – Legg annen hver bolle til hver sin side,og – Sett dem til etterhevning i ca. 45 min |
7 Sett ovnen på 225 grader |
8 Pensle med egg, – Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter |
9 Avkjøles på rist |


Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!
Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Skillingsboller, side 40-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Glutenfrie eplemuffins, side 96
- Ostehorn, side 97
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun