Utfordringen 2019: Mangomoussekake etter oppskrift fra Baker Brun

For noen dager siden, hadde vi stor frokost hjemme hos oss med seks gjester. Selvfølgelig spiste vi ordentlig frokost, men jeg nyttet sjansen til å bake litt for bakeutfordringen 2019, i samme slengen. For jeg begynner å bli litt bekymret for om jeg klarer å komme i mål, med denne utfordringen. Så, jeg slo til med mangomoussekake som selvfølgelig er etter oppskrift fra Baker Brun ( Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». side 68-69).  Dette er en kake helt uten steking. Det er en kjeksbunn, som det er fylt moussé over, og toppet med gele. Skikkelig god. Den holdt akkurat til 9 personer (som var skikkelig frokostmette).

Mangomousse kake etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Kjeksbunn: 150 g Havrekjeks 50 g Valnøtter 125 g Smør (smeltet) 1 ts Kanel Magomousse 8 pl Gelatin ½ dl Vann 2 Mango 3 Egg 1 dl Sukker 3 dl Kremfløte 2 små beger Yoghurt mango/melon smak Gelelokk 1 pk Appelsingele 3 dl Vann
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 3 timer Middels

Ingredienser:

Kjeksbunn:

150 g Havrekjeks
50 g Valnøtter
125 g Smør (smeltet)
1 ts Kanel

Magomousse:

8 pl Gelatin
½ dl Vann
2 Mango
3 Egg
1 dl Sukker
3 dl Kremfløte
2 små beger Yoghurt mango/melon smak

Gelelokk:

1 pk Appelsingele
3 dl Vann

Slik gjør du:

1 Smelt smøret
– Kjør kjeks og nøtter i foodprossesoren,
(eller bruk stavmikser)
– Tilsett smør og kanel
– Legg et jevnt lag i en rund kakeform
(24 cm)
– Sett i kjøleskap i ca. 1 time
2 Lag mangomoussen:
– Legg gelatinplatene i vann (5 min)
– Skrell, og mos mangoene (bruk stavmikser)
– Pisk egg og sukker til eggedosis
– Bland eggedosisen med mangopureen og yoghurt
– Pisk fløten
– Kok opp ½ dl vann,
– Klem ut vannet av gelatin platene, og
– Ha gelatinen i vannet
– Rør til de er helt oppløst
– Hell den oppløste gelatinen i eggedosisen
 i en tynn stråle, mens du hele tiden rører
– Vend inn stivpisket kremfløte
3 Hell blandingen over kjeksbunnen, og
– Sett den i kjøleskap til den er stiv
(ca. 2 timer)
4 Lag Gelelokk:
– Lag geleen etter avising på pakken,
MEN bruk bare 3 dl vann
– Avkjøl geleen til den begynner å stivne, og
– Hell den forsiktig over moussen
– Sett kaka i kjøleskapet til den stivner
5 Pynt med mango eller frukt

Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!

Mangomousse kake etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Kjeksbunn: 150 g Havrekjeks 50 g Valnøtter 125 g Smør (smeltet) 1 ts Kanel Magomousse 8 pl Gelatin ½ dl Vann 2 Mango 3 Egg 1 dl Sukker 3 dl Kremfløte 2 små beger Yoghurt mango/melon smak Gelelokk 1 pk Appelsingele 3 dl Vann

Glutenfrie eplemuffins, trykk her

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s