I dag er det Thanksgiving, som feires den fjerde torsdagen i November i USA. Men som jeg har fortalt tidligere er nok familien min over gjennomsnittet glad i mat og i å markere spesielle dager og begivenheter. Vi feirer og markerer de dagene som vi kan (og kanskje enda litt flere), for vi har jo ikke lyst til å gå glipp at et godt måltid mat, eller en unnskyldning for å spise dessert og/eller kake! Det er alt for mye forlangt!

I dag har jeg lagt ut oppskriften på tranebøærsyltetøy. Det virker kanskje litt kjedelig å legge ut oppskriften på det, på selve Thanksgiving. Men for oss, er tranebærsyltetøy noe som vi bare MÅ ha til Thanksgiving, og det er den eneste gangen i løpet av året at vi spiser det. Barna mener likevel at jeg burde ha lagt ut bilde av kalkunen, med oppskrift på hvordan jeg steker den – Men for å være helt ærlig glemte jeg rett og slett å ta bilde av kalkunen. Da jeg kom på at jeg burde fotografere den; var allerede ett lår, to vinger, og det meste av bryststykkene allerede borte. – Så jeg tror at vi venter med bilder av kalkun enten til jul, eller til neste år. I tillegg til tranebærsyltetøy ligger det lenker til oppskrifter på mye godt tilbehør, til kalkunen, litt lengre ned i dette blogginnlegget!
Så jeg ønsker dere alle en riktig god Takkesigelsesdag og velbekomme!
For å hoppe rett til oppskriften på Tranebærsyltetøy, trykk HER
Her er noen oppskrifter på tilbehør som du kan lage til Thanksgiving – Trykk på lenken ved siden av retten for å komme til oppskriften:
Her er forslag på tre paier og en kake som du kan lage til dessert til Thanksgiving – Trykk på lenken ved siden av bildet for å komme til oppskriften:
Tranebærsyltetøy er et godt tilbehør til både fugl og fisk. Det er ikke noe arbeid å lage syltetøyet, men det tar litt tid, når man bruker tørkede tranebær, siden bærene bør legges i bløt. I tillegg bør bærene få stå å putre til de brister.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8 | Enkel |
Ingredienser:
1 pose | Tranebær (tørkete) |
50 g | Sukker |
1½-2 dl | Appelsinjuice (du også kan bruke utblandet gløgg) |
Slik gjør du:
1 Ha bærene og appelsinjuicen i en kasserolle, og – La den stå noen timer Gjerne natta over |
2 Tilsett sukker – Kok opp. – Slå ned varmen, og – La det putre til bærene «brister», og Til den har fått syltetøy konsistens |
3 Avkjøles, og – Serveres |
Tips! Lag syltetøyet i forveien. Du kan oppbevare det noen i dager i kjøleskapet eller det kan fryses
Tips!Hvis du har rester av syltetøyet, kan du bruke dem til å lage Tranebærkake.