Jeg trodde jeg hadde skikkelig god tid til utfordringen 2019, til å bake meg igjennom Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», i ro og mak. Men plutselig ser jeg at jeg ligger langt etter skjema. Det er over femti oppskrifter i boka, og jeg har bakt litt under halvparten, og det er bare tre måneder igjen av året. HJELP! Så i dag bestemte jeg meg for å vie hele uken til Baker Brun! Denne uken blir derfor en Baker Brun uke. – Ja, det er tanken, men om jeg klarer å gjennomføre det er en helt annen sak. Vi får oppsummere på lørdag, hvordan det er gått. I dag har jeg i alle fall kost meg med å bake Boller fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 44). – Og hadde gode venner over på formiddagskaffe, så de fikk smake bollene etter oppskrift fra Baker Brun. Om jeg skal si det selv ble de skikkelig gode.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 20 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 6 dl | Melk |
| 150 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1½ dl | Sukker |
| 1 | Egg |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
| 2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
| 3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
| 4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |

| 5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i ca 20 emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |
| 6 Sett bollene til etterheving. La de heve i ca 20 min. |
| 7 Sett ovnen på 225 grader |
| 8 Pensle bollene med egg – Stek i 8-10 minutter |

| 8 Avkjøles på rist |

Boller etter oppskrift fra Baker Brun. De er skikkelig gode.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 20 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 6 dl | Melk |
| 150 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1½ dl | Sukker |
| 1 | Egg |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
| 2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
| 3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
| 4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |

| 5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i ca 20 emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |
| 6 Sett bollene til etterheving. La de heve i ca 20 min. |
| 7 Sett ovnen på 225 grader |
| 8 Pensle bollene med egg – Stek i 8-10 minutter |

| 8 Avkjøles på rist |

Tusen takk Baker Brun, for enda en vellykket oppskrift!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Hamburgerbrød, side 37
- Skoleboller, side 43-44
- Havreboller, side 43-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
