Utfordring 2019: Nok en gang har jeg kost meg skikkelig med utfordringen. Jeg har bakt Påskeharer etter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. (Side 78-89).

Det var skikkelig gøy å bake Påskeharene. Deigen oppførte seg fantastisk, så det var veldig lett å jobbe med dem. Jeg var litt skeptisk til at man skulle tilsette safran eller gurkemeie i deigens. Det er jo sikkert for å få harene til å bli påskegule, men jeg var litt skeptisk til smaken. Men jeg har lovet å holde meg til oppskriften, så jeg brukte safran!
Det ble en nydelig deig som det var lett å jobbe med, og påskeharene ble kjempefine da de var ferdig stekte. Rosinene som skulle være øyne og snute hadde tendenser til å ramle av og forskyve seg. Selv om jeg dyttet dem ned, hevet deigen seg under, så rosinene forflyttet seg når jeg penslet påskeharene. Det var litt synd. Jeg penslet godt under og over og rundt, i håp om at egget skulle fungere som lim – men noen datt av likevel. Til tross for at noen øyne datt av ble Påskeharene kjempefine da de var ferdig stekte.

Det jeg prøvde på forsøk nr. 2, var å dytte rosinene godt ned i deigen. Harene mine skiftet litt karakter og ble kanskje mer «Halloween-harer», men det rettet seg ved steking. Uansett, så ble de fine. Og ikke minst gode. Neste gang skal jeg kutte safran, for jeg er ikke spesielt begeistret for safran, og jeg synes den satte litt for mye smak (og for lite farge til at det utgjorde noen forskjell). Men dette er absolutt både en oppskrift og en aktivitet som anbefales.
Disse Påskeharene kan man jo lage med en hvilken som helst bolleoppskrift, men deigen var så fantastisk lett og god å jobbe, så jeg legger ut oppskriften (NB! Jeg har fått lov av Baker Brun til å legge ut noen oppskrifter)

Påskeharer oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Side 78-79:
| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 20 | 120 min | Middels |
Ingredienser:
| 150 g | Smør |
| 6 dl | Melk |
| 1 pk | Gjær |
| 250 mg | Safran (1 ts gurkemeie) |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1 ½ dl | Sukker |
| 1 ts | Salt |
| 2 ts | Kardemomme |
| Egg, rosiner, Melis |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret, og ha i melken |
| 2 Rør gjæra ut i den lunkne melka |
| 3 Bland inn krydder |
| 4 Elt inn de tørre ingrediensene |
| 5 Settes til heving (ca. 45 min.) |
| 6 Ha deigen på et lett melet bakebord |
| 7 Form Påskeharer: – Del deigen i 20 like store biter – Lag ovale stykker – Skjær et snitt i hvert stykke, – Brett snittet fra hverandre (ører) – Ha på rosiner til øyne og snute |
| 8 La harene etterheve i ca 25 min. |
| 9 Pensle med egg |
| 10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter |
| 11 Avkjøl på rist og pynt med melis |



Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

Disse var utrolig gode til kaffen! Gjorde engelskforelesningen skikkelig bra for en lærerstudent som elsker god bakst 😍
LikeLike
Så hyggelig at du liker dem 🙂
LikeLike
Så hyggelig at du likte dem 🙂
LikeLike