Dere som leser bloggen har kanskje glemt at jeg har lovet å legge ut oppskriftene som jeg benyttet både på grillpartyet vi hadde i august og overraskelselunsjen vi hadde for mine foreldre. Men jeg har ikke glemt løftet, og det har kommet oppskrifter fra begge arrangementene en stund nå. Det er fremdeles en del oppskrifter igjen, og de vil fortsette komme å fort jeg rekker å få dem ut.
For å hoppe rett til oppskriften på Brownies, TRYKK HER

På grillpartyet nyttet jeg blant annet sjansen til å bake Browines etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». For hvem liker vel ikke passe klisne, søte og gode brownies tenkte jeg. Så jeg slo opp i den kokeboken som etterhvert har blitt min faste følgesvenn. Ja, Baker Brun sin! Uansett, så slår jeg for tiden alltid opp i den først, for å se om det er noe jeg kan bake fra den når anledningen byr seg. Både fordi det er mange gode oppskrifter der – jeg har jo allerede bakt meg igjennom 20 oppskrifter. Ja, det er oppskrift nummer 21, som jeg har prøvd meg på denne gangen. Likevel har jeg mer enn halvparten av oppskriftene igjen. Så bare gled dere det vil komme mange flere oppskrifter fra Baker Brun etterhvert.

Brownies etter oppskrift fra Baker Brun
Brownies etter oppskrift fra Baker Brun var utrolig enkle å bake. Strengt tatt har du bare alt i en bolle og rører det sammen. På siden til Browniene i Baker Bruns kokebok står det at hvis du vil gjøre det enklere kan du bruke en pakke som du kun tilsetter vann og smør. Helt ærlig! Jeg tror ikke det er enklere. For dette er så enkelt og elementært som du kan få det.
| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 8 | 35 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 3 dl | Sukker |
| 4 ss | Kakaopulver |
| 1 ½ dl | Hvetemel |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| ½ ts | Salt |
| 150 g | Smør (smeltet, og avkjølt) |
| 2 | Egg |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 175 grader |
| 2 Smelt smøret |
| 3 Smør ei form |
| 4 Bland alt det tørre i en bakstebolle |
| 5 Tilsett smør og egg |
| 6 Rør sammen (med ei sleiv) |
| 7 Ha røra i forma |
| 8 Stek i ca 25 min. (midt i ovnen) Kaken skal være litt seig |
| 9 Avkjøl på rist |
Tips! Som variasjon kan du dytte halve valnøtter halvveis ned i røra før steking

Klissete, seige og veldig gode Brownies
Browniene ble utrolig gode, og de gikk unna som varmt hvetebrød. Det ble bare ett stykke igjen på fatet da gjestene hadde gått. Om det var fordi de var så mette at de ikke orkert mer, eller fordi ingen torde ta det siste stykket, ja, det vet jeg ikke. Uansett, Tusen takk Baker Brun for nok en vellykket oppskrift. Denne Brownien gjorde stor lykke på grillpartyet vi hadde!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Hamburgerbrød, side 37
- Skoleboller, side 43-44
- Havreboller, side 43-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
