I dag baker jeg skillingsboller etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side40-45). Det blir skikkelig spennende, for det er ikke noen tradisjon for skillingsboller i Trondheim. I alle fall , ikke det jeg vet. Selvfølgelig har jeg spist skillingsboller. Sist gang jeg gjorde det var faktisk hos baker Brun på bryggen i Bergen. I følge Baker Brun kom Skillingsbollene til Norge, sammen med Hanseatene på midten av 1300-tallet. Bollene ble hetende skillingsboller fordi de kostet 1 shilling (ca. 3 øre).

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 20 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 6 dl | Melk |
| 150 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1½ dl | Sukker |
| 1 | Egg |
| Smør (smeltet), sukker og kanel |

Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
| 2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
| 3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
| 4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. ‘ (til dobbel størrelse) |
| 5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Kjevle deigen ut til et rektangel Ca. A3 størrelse – Pensle med smeltet smør – Strø over sukker og kanel Pass på at ca. 2cm øverst er bar – Rull sammen til en pølse, og – Skjær gode stykker, Ca. 3 cm |
| 6 Legg bollene på bakepapirkledd stekeplate, og – Sett dem til etterheving i ca. 45 min |
| 7 Sett ovnen på 225 grader |
| 8 Pensle med egg, og strø litt sukker på toppen – Stek i ca. 8-10 minutter |

| 9 Avkjøles på rist |

Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Ostehorn, side 97
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (med tillatelse fra Baker Brun)
