På feiringen av mine foreldres 80-års dag, bakte jeg to kaker etter Baker Brun sine oppskrifter – Bløtkake og Hvit dame. Begge kakene ble godt mottatt av gjestene, og så og så oppspist. For å være helt ærlig: Av de to kakene var nok Hvit dame, med makronbunn, bringebærsyltetøy, krem og marsipanlokk, den jeg likte best. Men Bløtkaken var også veldig god da! Begge anbefales på det sterkeste! Så nok en gang, tusen takk for en flott oppskrift.
For å hoppe rett til oppskriften på Hvit dame, TRYKK HER
For oppskrift på Baker Bruns bløtkake, TRYKK HER

Hvit dame etter oppskrift fra Baker Brun
Dette er Baker Brun sin oppskrift på Hvit dame (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 57), og det er en aldeles nydelig kake. Baker Brun benytter hasselnøtter i makronbunnen, og det er jeg sikker på er godt. Men bakte kaken med mandler isteden. Siden det er nøtteallergi blant de jeg skulle servere denne kaken til, brukte jeg mandler istedenfor. Det fungerer kjempe bra, og kaka smakte utrolig godt.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Kakebunn:
| 4 | Egg |
| 2 dl | Sukker |
| 1 dl | Hvetemel |
| 1 dl | Potetmel |
| 1 ts | Bakepulver |
Makronbunn:
| 3 | Eggehviter |
| 125 g | Melis |
| 125 g | Hasselnøtter (eller mandler |
Fyll og pynt:
| 3 dl | Kremfløte |
| 1 ts | Melis |
| 1 dl | Melk (eller juice) |
| 1 glass | Bringebærsyltetøy |
| 1 pk | Marsipan |
Slik gjør du:
| 1 Lag kakebunn: – Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) – Pisk egg og sukker til eggedosis – Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen – Hell røren i springformen, og – Settes inn i kald ovn – Slå oven på 160 grader – Stek i ca. 45 min. – Avkjøles på rist |
| 2 Lag Makronbunn: – Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) – Mal nøttene/mandlene, og – Bland dem med melis – Stivpisk eggehvitene, – Vend eggehviten forsiktig inn i mandlene – Has i springformen – Stekes i 45 min. – Avkjøles på rist |
| 3 Montering: – Pisk fløten til krem – Legg makronbunnen på kakefatet su skal bruke – Smør utover et tynt lag med syltetøy, og – Bre utover et tynt lag med krem – Del kakebunnen i to – Legg bunnen oppå kremlaget – Dynk godt – Smør utover et tynt lag med syltetøy – Bre utover pisket krem – Legg toppen over – Dynk godt – Dekk kaken med krem (topp og sider), og – Kjevle ut marsipanen – Legg marsipanlokket over – Pynt |

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Hamburgerbrød, side 37
- Skoleboller, side 43-44
- Havreboller, side 43-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

