I går bakte jeg Ostehorn etter oppskrift fra Baker Brun (2018)«Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 20-21). Tro det eller ei, men de ble skikkelig gode. Anbefales på det sterkeste – Gode til lunsj både hjemme og i matpakken.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 12-18 | 120 min | Enkelt |
Ingredienser:
| 13 dl | Hvetemel (9 dl) |
| 1 pk | Gjær |
| 2 ss | Sukker |
| 1 ts | Salt |
| 65 g | Margarin |
| 2½ dl | Melk |
| 3 dl | Vann |
| Egg (sammenvispet) | |
| Hvit ost (revet) |
NB! I oppskriften til Baker Brun står det at man skal bruke 9 dl hvetemel. Min deig ble utrolig klissete da, så jeg måtte tilsette ytterligere 4 dl hvetemel.
Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret, og ha i melken og vannet |
| 2 Rør gjæra ut i den lunkne melka |
| 3 Elt inn de tørre ingrediensene |
| 4 Settes til heving (ca. 60 min.) – til dobbel størrelse |
| 5 Ha deigen på et lett melet bakebord |
| 6 Del deigen i to eller tre emner – Kjevles ut til rundinger – Deles i seks trekanter |
| – Rull hver trekant sammen, med den bredeste delen først |
| – Legg hornene på bakepapirkledd stekebrett – La dem etterheve i ca. 20 min. |
| 7 Sett ovnen på 200 grader |
| 8 Pensle med egg, og – Dryss over med revet ost |
| 9 Stekes på 200 grader i ca. 15-20 min. – Til de er blitt gyldne |
| 10 Avkjøles på rist |

For å være helt ærlig møtte jeg på to (små) problemer i denne oppskriften. Eller ikke problem akkurat, heller noen avgjørelser jeg måtte ta underveis. Det første gjaldt mengden mel: I oppskriften er det oppgitt 9 dl mel, men min deig ble skikkelig klissete da, så jeg tilsatte gradvis mer mel. Deigen ble helt flott, etter ytterligere 4 dl hvetemel. Så jeg endte opp med å bruke 13 dl mel, isteden for de oppgitte 9. Det andre gjaldt antalet horn: Jeg ble litt usikker på hvor mange horn jeg egentlig skulle lage. For det er litt ulike opplysninger her. I oppskriften står det at det blir 12 horn. Men i fremgangsmåten står det at du skal dele deigen i tre emner, som hver kjevl og deles i seks trekanter. Hvis du gjør det blir det 18 horn (3 x 6 = 18). Jeg valgte å dele deigen i tre, så jeg fikk 18 horn. Om du deler deigen i to eller tre før du kjevler, kommer an på om du ønsker store eller små horn. Jeg laget 18 horn og de ble egentlig passe store. Likevel ble de nok mindre enn de som var avbildet hos Baker Brun.
Til tross for de to ørsmå utfordringene, fungerte deigen kjempe bra, hornene ble både flotte å se på og ikke minst utrolig gode. Det er jo tross alt det viktigst. Tusen takk Baker Brun, for enda en vellykket oppskrift!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”, med tillatelse fra Baker Brun










