Når man har så mange, deilige epler fra hagen, passer det fint å bake Eplekake etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 94 ). Det har jeg gjort i dag. Kaken ble skikkelig saftig og god. Baker Brun kaller den for “Høstens helt” og det kan han ha helt rett i.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 1 time | Enkel |
Ingredienser:
| 200 g | Sukker |
| 200 g | Smør (smeltet) |
| 4 | Egg |
| 110 g | Hvetemel |
| 1½ ts | Bakepulver |
| 3 | Epler (i biter) |
| 1 ½ ts | Kanel (malt) |
| 2 ss | Sukker |
| 60 g | Hakkete mandler |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 180°C , og – Smør en rund springform (24 cm) |
| 2 Rør sukker og smør godt sammen – Tilsett eggene ett om gangen – Bland inn hvetemel og bakepulver, og – Ha røren i forma |
| 3 Skrell og rens eplene, – Skjær dem i båter, og – Fordel dem på toppen av kaken – Dryss over sukker, kanel og hakkete mandler |
| 4 Stekes i 35- 40 minutter, nederste rille |
| 5 Avkjøl på rist |

Tusen takk Baker Brun, for nok en flott oppskrift, som gav et flott resultat!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Skillingsboller, side 40-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Eplemuffins, side 95
- Glutenfrie eplemuffins, side 96
- Ostehorn, side 97
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun



