I dag blir det fredagskos med Baker Bruns Ostekake med mandelbunn hjemme hos meg. I følge Baker Brun (2018), er dette en syrlig og frisk kake. Oppskriften er hentet fra Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Ostekake med mandelbunn (side 70-71).

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Mandelbunn:
| 160 g | Mandler (malte) |
| 160 g | Melis |
| 4 | Eggehviter |
Ostekrem:
| 250 g | Kremost (nøytral) |
| 100 g | Crème Fraîche |
| 100 g | Sitronsaft (presset) |
| 150 g | Melis |
| 5 dl | Fløte |
| 4 plater | Gelatin |
Gelelokk:
| 1 pk | Sitrongelé |
| 3 dl | Vann |

Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir i bunnen, og – Smør ei rund form (24 cm) |
| 2 Lag Mandelbunnen: – Mal mandlene – Bland sammen mandler og melis – Stivpisk eggehvitene, og – Skjær dem inn i mandelblandingen – Ha røra i den runde formen, og – Stek midt i ovnen i 25-30 min. – Avkjøles på rist |
| 3 Lag Ostekrem: – Kjør melis og kremost i fondprosessoren til en glatt krem – Tilsett sitronsaft og Crème Fraîche – Smelt gelatin, som vendes inn i ostekremen, og – Tilsett pisket kremfløte til slutt – Helles over mandelbunnen, og – Settes i kjøleskap til den stivner, Ca. 3 timer |
| 4 Lag gelelokk: – Lag geleen som anvist på pakken. NB! Bruk bare 3 dl vann – Avkjøles til den begynner å stivne – Legg på toppen av den stivnede ostekremen – Sett i kjøleskap til den stivner helt – Pynt eventuelt med limebåter |




Som de fleste ostekaker av denne typen, var den enkel grei og bake. Oppskriften fungerte helt fint, og det var ingen utfordringer underveis. Jeg bakte kaken direkte på et kakefat med springform rundt. Da slapp jeg styret med bakepapir i bunnen på forma, og vasket bare ringen før jeg jeg helte ostekremen over mandelbunnen, Men det fungerer også fint med å bruke bakepapir i bunnen av forma. Du må da bare huske å fjerne papiret, og vaske forma før du legger tilbake mandelbunnen, og heller over ostekremen.
Tusen takk Baker Brun, for enda en vellykket oppskrift!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Ostehorn, side 97
Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
