I går koste jeg meg med å bake fra Glutenfrie eplemuffins fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 96). Jeg var litt skeptisk til å bake med glutenfritt mel, for mine tidligere erfaringer med det er at det blir litt tørt, og ikke spesielt godt. Men de Glutenfrie eplemuffinsene ble faktisk gode. Oppskriften gir åtte små eller fire store, saftige eplemuffins.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 8 | 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 100 g | Smør |
| 130 g | Sukker |
| 2 | Egg |
| 170 g | Glutenfritt mel |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| 2 klyper | Salt |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 2 | Epler (skrelte og delt i tynne skive) |
| 2 ts | Kanel (malt) |
| 1 ss | Sukker |
| Muffinsformer |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 200 grader – Smelt smøret, og – Mål opp de tørre ingrediensene |
| 2 Visp egg og sukker til eggedosis |
| 3 Bland sammen, og – Visp til røren er glatt og fin |
| 4 Skrell eplene og – Skjær dem i tynne skiver – Dypp dem i sukker og kanel |
| 5 Fordel røren i muffinsformer, og – Legg epleskivene ned i hver muffinsform |
| 6 Stekes midt i ovnen, i ca. 15-20 min. – Avkjøles på rist |

Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Skillingsboller, side 40-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Ostehorn, side 97
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (med tillatelse fra Baker Brun)
