Også i går bakte jeg fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Denne gangen prøvde jeg meg på Focaccia (side 92). I denne oppskriften bruker Baker Brun tørrgjær, som blandes rett i melet – enklere blir det ikke.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 1 | 90 min | Enkel |
Ingredienser:
| 10 dl | Hvetemel |
| 1 pk | Tørrgjær |
| 5 dl | Vann (fingervarmt) |
| ½ ts | Salt |
| 1 ts | Sukker |
| 2 ss | Olivenolje |
| Flaksalt, oliven, olivenolje |
Slik gjør du:
| 1 Bland alt det tørre i en bakstebolle |
| 2 Tilsett vann |
| 3 Elt deigen godt |
| 4 Tilsett oljen |
| 5 Heves til i ca 30 min |
| 6 Ha deigen i ei godt smurt panne (20X30 cm) |
| 7 Sett ovnen på 200 grader |
| 8 Etterhev, mens ovnen blir varm |
| 9 Strø flaksalt, rosmarin, oliven på toppen etter ønske |
| 10 Stekes i ca 40 min. |
| 11 Avkjøles på rist |

Tusen takk Baker Brun, for enda en vellykket oppskrift!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
- Ostehorn, side 97
Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
