Utfordring 2019: Nok en gang har deigen oppført seg eksemplarisk og bakverket smakte kjempegodt. Jeg må si at jeg er imponert over oppskriftene til baker Brun. Denne gangen har jeg bakt Frokostrundstykkene som står på side 30-31 i Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”.

Det var skikkelig gøy å bake Frokostrundstykkene. Deigen oppførte seg fantastisk, så det var veldig lett å jobbe med dem, og det beste av alt – jeg slapp og rulle rundstykker – brettet bare.

Disse rundstykkene kan man jo lage med en hvilken som helst oppskrift på rundstykker, men deigen var så fantastisk lett og god å jobbe, så jeg legger ut oppskriften (NB! Jeg har fått lov av Baker Brun til å legge ut noen oppskrifter)

Frokostrundstykker oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Side 30-31:
| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 10 | 120 min | Enkelt |
Ingredienser:
| 8 dl | Hvetemel (jeg brukte nesten 10) |
| 50 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 ts | Sukker |
| 1 ts | Salt |
| 2 dl | Vann |
| 2 dl | Melk |
| Egg, Valmuefrø |

Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret, og ha i melken og vannet |
| 2 Rør gjæra ut i den lunkne melka |
| 3 Elt inn de tørre ingrediensene |
| 4 Settes til heving (ca. 45 min.) |
| 5 Ha deigen på et lett melet bakebord |
| 6 Form rundstykkene – Kjevle deigen i et rektangel – Del det i to, på langs – Pensle sidene med vann – Brett den ene siden av deigen inn mot midten – Brett den andre siden over |
| 7 Sett ovnen på 225 grader |
| 8 La Rundstykkene etterheve i ca 25 min. |
| 9 Pensle med egg, og – dryss over med valmuefrø |
| 10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter |
| 11 Avkjøl |




Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

29 Comments Add yours