I går bakte jeg Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 100). Nå er det ikke mange dager igjen til jul, og jeg har fremdeles en del oppskrifter igjen å bake, og utrolig mye annet å gjøre. Lurer virkelig på om jeg kommer i mål! Fremdeles baker jeg på for å rekke det, men vi får se. Uansett, berlinerkransene var gode de – absolutt verdt å bake.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 40 | 2 timer | Middels |

Ingredienser:
2 | Eggeplommer (Hardkokte) |
2 | Eggeplommer (rå) |
100 g | Sukker |
250 g | Smør |
300 g | Hvetemel |
Eggehvite og sukker | |
Slik gjør du:
1 Kok 2 egg, og – Avkjøl og skrell dem – Fjern eggehviten |
2 Gni de kokte eggeplommene godt ut i en bakebolle, og – Rør inn de rå eggeplommene, – Tilsett sukker og – Pisk til lett eggedosis |
3 Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselsvis – Elt deigen jevn og – Dekk til med plast, og – Sett til avkjøling i ca. 1 time |
4 Sett ovnen på 180 grader og – Legg bakepapir på to stekebrett |
4 Trill ut tynne pølser på lett melet bakebord – Del pølsene i ca. 12 cm lange biter, og – Form til små Berlinerkranser – Legg dem på et stekebrett med bakepapir |
5 Pensle hver Berlinerkrans med eggehvite, og – Strø over perlesukker |
6 Stekes på midterste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 10 min. Til de er gylne og gjennomstekte |
7 Legg dem forsiktig på ei rist når de er litt avkjølte |


Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 36-37
- Brytebrød, side 38-39
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skillingsboller side 40-45
- Bladkrans, 40-45
- Bestemors Wienerbrød, side 48-49
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 64-65
- Glasurpletter, side 66-67
- Mangomoussekake, side 68-69
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Prinsessekake, side 84-85
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Pizzabunn, side 90
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Eplekake, side 94
- Eplemuffins, side 95
- Glutenfrie eplemuffins,side 96
- Ostehorn, side 97
- Lussekatter, side 98
- Kakemenn, side 99
- Berlinerkranser, Side 100
- Kransekakeknekk, side 102-103
- Julebrød, side 104
- Kokosmakroner, side 105
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)