Utfordringen 2019 Loff til reker

Dette er Loff etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 93). Eller loff til reker som baker Brun kaller den. Jeg rotet meg selvfølgelig ikke til å bake den i sommer, da vi hadde tilgang på masse gode ferske reker. Men loffen er veldig god den, og sikkert veldig god til ferske reker også – det skal jeg prøve til sommeren. I dag hadde vi den sammen med rekepasta – og det var kjempegodt det også.

Loff til reker etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 93» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 7 dl Vann 1 kg Hvetemel 2 ts Salt ½ pk Gjær
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød1 timeEnkelt

Ingredienser:

7 dlVann
1 kgHvetemel
2 tsSalt
½ pkGjær

Slik gjør du:

 1 Bland sammen alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere,
– Elt deigen godt i ca. 6 min.
– Tilsett den siste dl med vann,
– Litt etter litt Deigen skal være smidig og ha en blank overflate
2 La deigen heve til dobbelstørrelse
(ca. 40-60 min.)
3 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i to like store deler,
– Rull delene til pølser, og
– Legg dem i smurte brødformer
4 La deigen hvile i 20 min.,
5 Stek brødene på 220 grader i ca. 40 min.
6 Avkjøles på rist
Loff til reker etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 93» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 7 dl Vann 1 kg Hvetemel 2 ts Salt ½ pk Gjær
Baker Bruns loff med reker sammen med rekepasta med dill og salat
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Se gjerne på andre oppskrifter fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s