Dette er Loff etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 93). Eller loff til reker som baker Brun kaller den. Jeg rotet meg selvfølgelig ikke til å bake den i sommer, da vi hadde tilgang på masse gode ferske reker. Men loffen er veldig god den, og sikkert veldig god til ferske reker også – det skal jeg prøve til sommeren. I dag hadde vi den sammen med rekepasta – og det var kjempegodt det også.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 1 time | Enkelt |
Ingredienser:
7 dl | Vann |
1 kg | Hvetemel |
2 ts | Salt |
½ pk | Gjær |

Slik gjør du:
1 Bland sammen alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere, – Elt deigen godt i ca. 6 min. – Tilsett den siste dl med vann, – Litt etter litt Deigen skal være smidig og ha en blank overflate |
2 La deigen heve til dobbelstørrelse (ca. 40-60 min.) |
3 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i to like store deler, – Rull delene til pølser, og – Legg dem i smurte brødformer |
4 La deigen hvile i 20 min., |
5 Stek brødene på 220 grader i ca. 40 min. |
6 Avkjøles på rist |


Se gjerne på andre oppskrifter fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 36-37
- Brytebrød, side 38-39
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skillingsboller side 40-45
- Bladkrans, 40-45
- Bestemors Wienerbrød, side 48-49
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Mandelstang, side 62-63
- Suksessmakroner, side 64-65
- Glasurpletter, side 66-67
- Mangomoussekake, side 68-69
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Prinsessekake, side 84-85
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Pizzabunn, side 90
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Loff til reker, side 93
- Eplekake, side 94
- Eplemuffins, side 95
- Glutenfrie eplemuffins,side 96
- Ostehorn, side 97
- Lussekatter, side 98
- Kakemenn, side 99
- Berlinerkranser, Side 100
- Tyske skiver, side 101
- Kransekakeknekk, side 102-103
- Julebrød, side 104
- Kokosmakroner, side 105
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)