12 Desember Utfordringen 2019 Mandelstang

I går bakte jeg Mandelstang etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 62-63). Som alle oppskrifter fra Baker Brun, ble også disse skikkelig gode. Nå er det tolv dager til jul, og ikke mange dager igjen av året, og jeg er derfor skikkelig usikker på om jeg klarer utfordringen for 2019 – å bake alle oppskriftene. Følg med!

Mandelstang etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 3-4 Eggehviter Kokesjokolade Mandelflak
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 201 timeEnkel

Ingredienser:

500 gMandler (malte)
500 gmelis
3-4Eggehviter
 Kokesjokolade
 Mandelflak

Slik gjør du:

1 Mal mandlene, og
– Bland dem sammen med melis og 3 eggehviter
Deigen skal ikke være hard og smuldret, eller bløt og klisset
2 Sett stekeovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
3 Rull til litt lang pølser
Ca. 1 ½ cm tykke, og
– Del opp i ønskede lengder
– Rull lengdene i mandelflak, og
– Legg dem på stekebrettene
4 Stekes midt i ovnen i ca. 12 min.
– Avkjøles på rist
5 Smelt sjokolade i vannbad,
– Dypp de avkjølte stengene i sjokolade, og
– Legg dem på et brett med bakepapir eller plast
6 Oppbevares i kjøleskap 7-14 dager

Tips! Mandelstang egner seg godt til frysing, de smaker faktisk enda bedre etter en tur i fryseren.

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s