I går bakte jeg Mandelstang etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 62-63). Som alle oppskrifter fra Baker Brun, ble også disse skikkelig gode. Nå er det tolv dager til jul, og ikke mange dager igjen av året, og jeg er derfor skikkelig usikker på om jeg klarer utfordringen for 2019 – å bake alle oppskriftene. Følg med!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 20 | 1 time | Enkel |
Ingredienser:
500 g | Mandler (malte) |
500 g | melis |
3-4 | Eggehviter |
Kokesjokolade | |
Mandelflak |
Slik gjør du:
1 Mal mandlene, og – Bland dem sammen med melis og 3 eggehviter Deigen skal ikke være hard og smuldret, eller bløt og klisset |
2 Sett stekeovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på 2 stekeplater |
3 Rull til litt lang pølser Ca. 1 ½ cm tykke, og – Del opp i ønskede lengder – Rull lengdene i mandelflak, og – Legg dem på stekebrettene |
4 Stekes midt i ovnen i ca. 12 min. – Avkjøles på rist |
5 Smelt sjokolade i vannbad, – Dypp de avkjølte stengene i sjokolade, og – Legg dem på et brett med bakepapir eller plast |
6 Oppbevares i kjøleskap 7-14 dager |
Tips! Mandelstang egner seg godt til frysing, de smaker faktisk enda bedre etter en tur i fryseren.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 36-37
- Brytebrød, side 38-39
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skillingsboller side 40-45
- Bladkrans, 40-45
- Bestemors Wienerbrød, side 48-49
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Mandelstang, side 62-63
- Suksessmakroner, side 64-65
- Glasurpletter, side 66-67
- Mangomoussekake, side 68-69
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Prinsessekake, side 84-85
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Pizzabunn, side 90
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Eplekake, side 94
- Eplemuffins, side 95
- Glutenfrie eplemuffins,side 96
- Ostehorn, side 97
- Lussekatter, side 98
- Kakemenn, side 99
- Julebrød, Side 104
- Kokosmakroner, side 105
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)