I dag bakte jeg Grove scones etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (s. 32-33). Siden det er helg og ikke minst jul, er det godt å lage noe godt il frokost. OG så prøver jeg jo tappert å klare utfordringen for 2019, så det passet det veldig godt å bake scones i dag. De var i alle fall kjempegode og veldig populære her på hytta.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8 | 45-60 min. | Enkel |
Ingredienser:
220 g | Hvetemel |
220 g | Sammalt hvete (fin eller grov) |
1 ts | Salt |
1 ss | Bakepulver |
2 ss | Sukker |
4 ss | Rapsolje |
3 dl | Melk (skummet/lett) |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Legg bakepapir på en stekeplate |
2 Bland sammen alle de tørre ingrediensene: Hvetemel Sammalt hvete (fin eller grov) Salt Bakepulver Sukker |
3 Tilsett melk og olje – Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge Hvis den er klissete tilsett mer mel |
4 Del deigen i 8 deler, og form til runde boller – Legg dem på Stekeplata |
5 Stekes midt ovnen i ca 15-20 min. (200 grader) |
6 Avkjøles på rist |


Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Grove scones, side 32-33
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 36-37
- Brytebrød, side 38-39
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skillingsboller side 40-45
- Bladkrans, 40-45
- Bestemors Wienerbrød, side 48-49
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 64-65
- Glasurpletter, side 66-67
- Mangomoussekake, side 68-69
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Prinsessekake, side 84-85
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Pizzabunn, side 90
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Eplekake, side 94
- Eplemuffins, side 95
- Glutenfrie eplemuffins,side 96
- Ostehorn, side 97
- Lussekatter, side 98
- Kakemenn, side 99
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)