Utfordringen 2019: Gove scones etter oppskrift fra Baker Brun

I dag bakte jeg Grove scones etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (s. 32-33). Siden det er helg og ikke minst jul, er det godt å lage noe godt il frokost. OG så prøver jeg jo tappert å klare utfordringen for 2019, så det passet det veldig godt å bake scones i dag. De var i alle fall kjempegode og veldig populære her på hytta.

Grove scones etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun Ingredienser: 220 g Hvetemel 220 g Sammalt hvete (fin eller grov) 1 ts Salt 1 ss Bakepulver 2 ss Sukker 4 ss Rapsolje 3 dl Melk (skummet/lett)
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
845-60 min.Enkel

Ingredienser:

220 gHvetemel
220 gSammalt hvete (fin eller grov)
1 tsSalt
1 ssBakepulver
2 ssSukker
4 ssRapsolje
3 dlMelk (skummet/lett)
Grove scones etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun Ingredienser: 220 g Hvetemel 220 g Sammalt hvete (fin eller grov) 1 ts Salt 1 ss Bakepulver 2 ss Sukker 4 ss Rapsolje 3 dl Melk (skummet/lett)

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader – Legg bakepapir på en stekeplate
2 Bland sammen alle de tørre ingrediensene: Hvetemel Sammalt hvete (fin eller grov) Salt Bakepulver Sukker
3 Tilsett melk og olje – Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge Hvis den er klissete tilsett mer mel
4 Del deigen i 8 deler, og form til runde boller
– Legg dem på Stekeplata
5 Stekes midt ovnen i ca 15-20 min. (200 grader)
6 Avkjøles på rist
Grove scones etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun Ingredienser: 220 g Hvetemel 220 g Sammalt hvete (fin eller grov) 1 ts Salt 1 ss Bakepulver 2 ss Sukker 4 ss Rapsolje 3 dl Melk (skummet/lett)

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s