For noen dager siden, hadde vi stor frokost hjemme hos oss med seks gjester. Selvfølgelig spiste vi ordentlig frokost, men jeg nyttet sjansen til å bake litt for bakeutfordringen 2019, i samme slengen. For jeg begynner å bli litt bekymret for om jeg klarer å komme i mål, med denne utfordringen. Så, jeg slo til med mangomoussekake som selvfølgelig er etter oppskrift fra Baker Brun ( Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». side 68-69). Dette er en kake helt uten steking. Det er en kjeksbunn, som det er fylt moussé over, og toppet med gele. Skikkelig god. Den holdt akkurat til 9 personer (som var skikkelig frokostmette).

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Kjeksbunn:
| 150 g | Havrekjeks |
| 50 g | Valnøtter |
| 125 g | Smør (smeltet) |
| 1 ts | Kanel |
Magomousse:
| 8 pl | Gelatin |
| ½ dl | Vann |
| 2 | Mango |
| 3 | Egg |
| 1 dl | Sukker |
| 3 dl | Kremfløte |
| 2 små beger | Yoghurt mango/melon smak |
Gelelokk:
| 1 pk | Appelsingele |
| 3 dl | Vann |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret – Kjør kjeks og nøtter i foodprossesoren, (eller bruk stavmikser) – Tilsett smør og kanel – Legg et jevnt lag i en rund kakeform (24 cm) – Sett i kjøleskap i ca. 1 time |
| 2 Lag mangomoussen: – Legg gelatinplatene i vann (5 min) – Skrell, og mos mangoene (bruk stavmikser) – Pisk egg og sukker til eggedosis – Bland eggedosisen med mangopureen og yoghurt – Pisk fløten – Kok opp ½ dl vann, – Klem ut vannet av gelatin platene, og – Ha gelatinen i vannet – Rør til de er helt oppløst – Hell den oppløste gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle, mens du hele tiden rører – Vend inn stivpisket kremfløte |
| 3 Hell blandingen over kjeksbunnen, og – Sett den i kjøleskap til den er stiv (ca. 2 timer) |
| 4 Lag Gelelokk: – Lag geleen etter avising på pakken, MEN bruk bare 3 dl vann – Avkjøl geleen til den begynner å stivne, og – Hell den forsiktig over moussen – Sett kaka i kjøleskapet til den stivner |
| 5 Pynt med mango eller frukt |
Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!

Glutenfrie eplemuffins, trykk her

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Skillingsboller, side 40-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Glutenfrie eplemuffins, side 96
- Ostehorn, side 97
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun
