I dag drar jeg på en liten førjulsferie til Spania. Og jeg gleder meg masse ! Men før jeg dro har jeg laget noen retter og klargjort noen noen innlegg for publisering på bloggen, så den ikke skal være helt tom mens jeg er borte. Det ville jo ha vær trist! Hvis bloggen hadde vært tom noen dager, hadde dere helt sikkert savnet meg! – Håper jeg i alle fall – Så i går, mens jeg pakket og ordnet – koste jeg meg skikkelig med blant annet å bake julebrød etter oppskrift fra Baker Brun ((2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 104). De ble kanskje litt godt stekt, men det er mye bedre enn for lite stekt. Siden vi reiser i dag, delt jeg dem i to, og la fem halvdeler i fryseren til vi kommer hjem. Du lurer sikkert på hva jeg gjorde med den sjette halvdelen – Den hadde vi til ettermiddagskaffen, med Misværost på – Er det egentlig noe som er bedre?
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Baker Bruns julebrød, trykk HER

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3 brød | 3 timer | Enkelt |
Ingredienser:
| 250 g | Smør (mykt) |
| 6 dl | Melk |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel |
| 125 g | Sukker |
| ½ ts | Salt |
| 2 ts | Kardemomme |
| 250 g | Rosiner |
| 2 pk | Sukat |
| 1 | Egg (sammenvispet) |

Slik gjør du:
| 1 Varm melken til 37 grader – Ha i gjær, og rør den ut |
| 2 Bland sammen mel, sukker, salt, og kardemomme – Tilsett melkeblandingen – Bland godt – Elt deretter mykt smør inn i deigen – Elt inn rosiner og sukat til slutt |
| 3. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 60-75 min. (til dobbel størrelse) |
| 4 Sett ovnen på 180 grader – Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet Del den i 3 – Lag 3 brød – Legg dem på stekeplata |
| 5 Dekkes over med bakeklede, og – Etterheves i ca. 30 min. |
| 6 Pensles med sammenvispet egg, og – Stekes nederst i ovnen i ca. 40 min. |

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun
Dette er de Baker Brun oppskriftene, jeg har bakt meg igjennom så langt – Trykk på lenken, så kommer du til oppskriften:
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skillingsboller side 40-45
- Bladkrans, 40-45
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 64-65
- Glasurpletter, side 66-67
- Mangomoussekake, side 68-69
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Prinsessekake, side 84-85
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Pizzabunn, side 90
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Eplekake, side 94
- Eplemuffins, side 95
- Glutenfrie eplemuffins,side 96
- Ostehorn, side 97
- Julebrød, side 104
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun
