I går ble det Prinsessekake etter oppskrift fra Baker Brun hjemme hos oss 2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side84-85), siden min “lille” prinsesse fylte år. Siden jeg ikke har laget dryppkant før, ventet jeg nok litt for lenge før jeg helte sjokoladen over kaka, så den stivnet før den kom til kanten. Men kaka ble ganske ok likevel den, og ble satt stor pris på av både bursdagsbarnet og gjestene.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 1 time | Middels |
Ingredienser:
Bunn:
| 4 | Egg |
| 2 dl | Sukker |
| 1 dl | Hvetemel |
| 1 dl | Potetmel |
| 1 ts | Bakepulver |
Fyll og pynt:
| 4 dl | Kremfløte |
| 4 ss | Bringebær syltetøy |
| 1 dl | Appelsinjuice |
Topping:
| 2 dl | Kremfløte |
| 200 g | Kokesjokolade |

Tips! Jeg brukte sitroncurd mellom lagene, men du kan også godt bruke vaniljekrem mellom lagene på kaka, eventuelt sammen med litt syltetøy
Slik gjør du:
| 1 Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm), og – Smør den |
| 2 Pisk egg og sukker til eggedosis 6-8 minutter |
| 3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen |
| 4 Hell røren i springformen, og – Settes inn i kald ovn – Slå ovnen på 160 grader – Stek i ca. 45 min. |
| 5 Avkjøles på rist |
| 6 Del den avkjølte kaken i 2 og – Dynk med appelsinjuice |
| 7 Pisk fløten til krem, og – Bland i litt Bringebærsyltetøy – Da får du en fin rosa farge på kremen – Påfør kremen, mellom hvert lag, – På toppen og på sidene – Sett kaken i fryseren i 30 min. |
| 8 Topping: – Smelt sjokoladen i vannbad, – Varm opp kremfløten, og – Rør forsiktig inn den smeltete sjokoladen – Avkjøl til romtemperatur Er den for flytende; Sett den i kjøleskapet i 10-15 min. |
| 9 Hel sjokoladekremen på toppen av kaken, Bruk ei skjei til å stryke mot kantene så den renner utenfor og nedover langs sidene – Pynt med enhjørninger, og bursdagskrone |

Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Skillingsboller, Side 40-45
- Havreboller, side 40-44
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 65
- Glasurpletter, side 66-67
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Ostehorn, side 97
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (med tillatelse fra Baker Brun)
