I dag har jeg bakt bakt Brytebrøs etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 38-39 ). Vi spiste det til lunsj sammen med ertesuppe . Brødene var luftige og gode, og vil passe kjempebra på et lunsjbord, til en suppelunsj, på et koldtbord. Ja, egentlig passer det vel som tilbehør til så og si alt!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 7 | 2 timer | Enkelt |
Ingredienser:
| ½ pk | Gjær |
| 3 dl | Vann |
| 2 ss | Olje (oliven) |
| ½ ts | Sukker |
| 7 dl | Hvetemel |
| Egg (sammenvispet) | |
| Sesamfrø |

Slik gjør du:
| 1 Rør gjæren ut i vannet, og – Tilsett olje, salt og mel – Elt deigen godt – Dekk bakebollen med plast, og – La deigen heve i ca. 1 time |
| 2 Legg bakepapir på et stekebrett, og – Sett ovnen på 225 grader |
| 3 Ha deigen på et melet bakebord, og – Del den i 7 like store emner – Trill emnene runde – Legg en midt på stekebrettet, og – De andre 6 legges rundt med ca. ½ cm klaring |

1 
2
| 4 Dekkes med et klede, og – Etterheves i ca. 30 min. |
| 5 Pensle med egg, og – Strø sesamfrø over |
| 6 Stekes midt i ovnen i 12-15 min. (225 grader), Eller til de har fått en gylden farge |
| 7 Avkjøles på rist |

3 
4 
5
Tips! Passer godt sammen med supper, for eksempel ertesuppe

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup, side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 36-37
- Brytebrød, side 38-39
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skillingsboller side 40-45
- Bladkrans, 40-45
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 64-65
- Glasurpletter, side 66-67
- Mangomoussekake, side 68-69
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Prinsessekake, side 84-85
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Pizzabunn, side 90
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Eplekake, side 94
- Eplemuffins, side 95
- Glutenfrie eplemuffins,side 96
- Ostehorn, side 97
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

