Dere som følger bloggen min, vet sikkert at jeg begynner å bli litt stressa, for om jeg klarer å bake meg i gjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», i løpet av året. Dere andre fikk herved vite det nå! For å øke sjansen for å greie det, og ikke minst for å ha noe å publisere mens jeg shopper i Spania, bakte jeg wienerbrød etter oppskrift fra Baker Brun (s. 48-49), før jeg dro. Det var på den nest siste dagen før vi dro, for jeg noen vi kjenner skulle stikke innom og hente noe. Så da tenkte jeg at de sikkert ville ha kaffe, og at det var godt med noe til kaffen. – Men hadde de tid til å drikke kaffe? Nei, det hadde de dessverre ikke! – Så da spiste vi en haug med Wienerbrød selv da. De siste sendte jeg med datteren på skolen dagen etter (altså fredag), så hun kunne dele med eksamensgruppa si. Men for å si det sånn, de som takke nei til kaffe, visste ikke hva de avslo for disse wienerbrødene de var gode de! Så, nok en takk til Baker Brun for en flott oppskrift!!!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 | 2 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 500 g | Hvetemel |
| ½ ts | Kardemomme |
| 30 g | Sukker |
| 3 dl | Melk |
| 1 | Egg |
| 2 pk | Gjær |
| 200 g | Smør |
| Sukker og Kanel |
Slik gjør du:
| 1 Bland sammen alle de tørre ingrediensene: Hvetemel, Kardemomme, Sukker |
| 2 Bland gjæren i den lunkne melken, – Ha egget oppi |
| 3 Tilsett melkeblandingen til melet, og – Bland godt sammen |
| 4 Kjevle inn smøret: A Kjevle deigen ut til et rektangel B Skjær tynne flak av smøret, og C Fordel det på ⅔ av deigen D brett siste del over deigen, og E Kjevle til smøret er kjevlet inn i deigen – Gjenta punktene A-E til alt smøret er kjevlet inn i deigen, og |
| 5 Kjevle deigen ut til et rektangel – Strø med sukker og kanel – Rull deigen sammen til en pølse, og – Skjær skiver på ca. 2 cm bred |
| 6 Legg wienerbrødene på en stekeplate, dekt med bakepapir – Sett wienerbrødene til heving i ca. 20 min. |
| 7 Sett ovnen på 225 grader |
| 8 Stekes på midterste rille i ca. 8 min. (225 grader) |
| 9 Dekorer med melis glasur når wienerbrødene er blitt kalde |
Tips! En variant er å sprøyte vaniljekrem i midten av wienerbrødene, før du steker dem
Dette er de Baker Brun oppskriftene, jeg har bakt meg igjennom så langt – Trykk på lenken, så kommer du til oppskriften:
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 37
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skillingsboller side 40-45
- Bladkrans, 40-45
- Bestemors Wienerbrød, Side 48-49
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 64-65
- Glasurpletter, side 66-67
- Mangomoussekake, side 68-69
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Prinsessekake, side 84-85
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Pizzabunn, side 90
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Eplekake, side 94
- Eplemuffins, side 95
- Glutenfrie eplemuffins,side 96
- Ostehorn, side 97
- Julebrød, side 104
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun












